Studentul care i-a dat foc profesorului, după ce a picat examenul, acuzat de tentativă de omor

  • Studentul care joi a stropit cu spirt medicinal şi a dat foc unui profesor, după ce a picat un examen la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, este acuzat de tentativă de omor.
  • Acesta a fost reţinut.
739 afișări
Imaginea articolului Studentul care i-a dat foc profesorului, după ce a picat examenul, acuzat de tentativă de omor

Studentul care i-a dat foc profesorului, după ce a picat examenul, acuzat de tentativă de omor

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul, acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor.

Din probatoriul administrat a rezultat că joi, în jurul orei 11.00, după ce nu a fost promovat la un examen tip restanţă al Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, inculpatul a revenit în laboratorul în care se afla profesorul examinator.

Acesta a stropit victima cu spirt medicinal dintr-un recipient de 0,5 litri şi i-a dat foc cu o brichetă, după care a blocat uşa sălii de curs pentru a o împiedica să iasă din laborator.

„Datorită prezenţei de spirit a persoanei vătămate, care s-a ferit când a fost stropită şi a reuşit să stingă rapid flăcările de pe mâneca tricoului său şi de pe podea, aceasta nu a suferit arsuri pe corp în urma acţiunii de violenţă a inculpatului, astfel că nu a necesitat îngrijiri medicale”, transmit procurorii.

Aceştia spun că, în timpul audierii, inculpatul a recunoscut comiterea faptei, însă a invocat că doar încercase să o sperie pe persoana vătămată şi să se răzbune pe aceasta din cauză că îi dăduse nota 4 la examen.

Inculpatul va fi supus unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru a stabili dacă la data comiterii faptei a acţionat cu discernământ.

Studentul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici