- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Suspiciuni de FRAUDARE a unor examene la Universitatea Maritimă Constanţa: Un profesor şi 11 studenţi au fost reţinuţi
Anchetatorii au descins, joi dimineaţă, la Universitatea Maritimă din Constanţa, unde au loc percheziţii în mai multe birouri, existând suspiciuni privind fraudarea unor examene, afirmă surse judiciare. Un profesor, 11 studenţi şi o altă persoană, fără legătură cu instituţia, au fost reţinuţi joi seară.
Suspiciuni de FRAUDARE a unor examene la Universitatea Maritimă Constanţa: Un profesor şi 11 studenţi au fost reţinuţi (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)
UPDATE Un profesor şi 11 studenţi, reţinuţi în cazul de corupţie de la Universitatea Maritimă din Constanţa
Un profesor, 11 studenţi şi o altă persoană, fără legătură cu instituţia, au fost reţinuţi, joi seară, pentru 24 de ore, în cazul de corupţie de la Universitatea Maritimă din Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au dispus, joi seară, reţinerea lui Emilian Costache, lector în cadrul UMC Constanţa, sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată, precum şi a 11 studenţi ai universităţii, acuzaţi de cumpărare de influenţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
De asemenea, procurorii au emis ordonanţă de reţinere şi pe numele unei persoane fără legătură cu instituţia, acuzată de trafic de influenţă.
Toate cele 13 persoane reţinute în dosar vor fi prezentate, vineri, în faţa unei instanţe a Tribunalului Constanţa cu propunerea de arestare preventivă.
UPDATE Două cadre didactice de la Universitatea Maritimă Constanţa, ridicate şi duse la audieri
Două cadre didactice de la Universitatea Maritimă Constanţa au fost ridicate, joi după-amiază, în urma percheziţiilor de la sediul instituţiei şi duse la Parchetul Curţii de Apel Constanţa pentru audieri, procurorii precizând că ancheta vizează patru persoane suspectate de infracţiuni de corupţie.
Unul dintre profesorii ridicaţi de anchetatori este Emilian Costache, în timp ce al doilea a fost scos din sediul instituţiei având faţa acoperită pentru a nu fi recunoscut.
De asemenea, alte cadre didactice sunt audiate de procurori în sediul universităţii, spun surse judiciare.
Biroul de informare publică şi relaţii cu presa al Parchetului Curţii de Apel Constanţa a anunţat, joi după-amiază, că în aceast caz au fost făcute patru percheziţii domiciliare, cărora li se adaugă percheziţiile de la sediul instituţiei.
"Procurori ai Parchetului Curţii de Apel Constanţa, împreună cu ofiţeri DGA, efectuează percheziţii domiciliare la patru persoane suspecte şi în cadrul Universităţii Maritime Constanţa, cu privire la comiterea infracţiunilor de corupţie, în referire la fraudarea examenelor din sesiunile iunie şi septembrie 2013. În funcţie de evoluţia anchetei, urmează să fie comunicate date de interes public", se menţionează în comunicatul Parchetului, fără a fi oferite alte precizări.
Anchetatorii au descins, joi dimineaţă, la Universitatea Maritimă din Constanţa, unde au loc percheziţii în mai multe birouri, existând suspiciuni privind fraudarea unor examene, afirmau surse judiciare.
Potrivit acestora, ar exista mai multe plângeri în legătură cu fraudarea unor examene, iar anchetatorii verifică o serie de acte şi cataloage.
Prorectorul Universităţii Maritime, Cornel Panait, declara corespondentului MEDIAFAX că percheziţiile vizează "cinci până la şapte profesori care predau 13 sau 14 discipline" şi care sunt suspectaţi că au primit bani de la studenţi pentru a-i promova examenele.
"Este o anchetă în desfăşurare, coordonată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel şi ofiţeri DGA. Sunt suspiciuni de dare şi luare de mită şi substituire de persoană. Dare şi luare de mită înseamnă că au fost studenţi care au dat mită ca să promoveze anumite examene", a declarat Cornel Panait.
El a spus că nu ştie exact câte cadre didactice ar fi suspectate de luare de mită, dar că ar fi vorba despre "cinci până la şapte profesori care predau 13 sau 14 discipline".
"Nu pot să spun câte cadre didactice sunt implicate, dar sunt 13 sau 14 materii la care s-au ridicat cataloage. Ţinând cont de faptul că un profesor poate să predea două sau chiar trei materii, făcând un calcul sumar, ar fi vorba de cinci - şapte cadre didactice", a mai afirmat prorectorul Universităţii Maritime din Constanţa.
El preciza că suspiciunile ar viza sesiunea de examene din iunie - iulie 2013 şi sesiunea de restanţe din septembrie 2013.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO