Toate porturile navale şi fluviale din Constanţa, închise din cauza vântului puternic

Toate porturile navale şi fluviale din judeţul Constanţa sunt închise, marţi dimineaţă, din cauza vântului puternic, iar o navă de croazieră cu aproximativ 500 de pasageri la bord, care trebuia să acosteze în Portul Constanţa, a fost redirecţionată, din cauza furtunii, în portul bulgăresc Nessebar.

Urmărește
378 afișări
Imaginea articolului Toate porturile navale şi fluviale din Constanţa, închise din cauza vântului puternic

Toate porturile navale şi fluviale din Constanţa, închise din cauza vântului puternic

Potrivit autorităţilor portuare, operaţiunile au fost sistate în porturi deoarece vântul suflă cu 60 - 70 de kilometri la ţărm, iar în larg poate depăşi 80 de kilometri la oră, primul închis fiind Portul Midia.

Activitatea a fost apoi oprită în porturile Mangalia şi Constanţa Sud - fluvial, iar ultimul port închis a fost Constanţa Nord. Tot din cauza vântului puternic a fost restricţionată şi deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către Portul Constanţa Sud - fluvial.

În această situaţie, pentru siguranţă, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă. Totodată, vasele aflate la cheu trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul, să asigure om de veghe şi trebuie să stea în permanenţă cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune.

O navă de croazieră care are la bord aproximativ 500 de persoane şi care avea prevăzută o escală în Portul Constanţa nu a mai intrat în port, din cauza furtunii, mergând la Nessebar, în Bulgaria.

Potrivit reprezentanţilor Căpităniei Zonale Constanţa, nava de croazieră Silver Spirit - pavilion Bahamas, cu aproximativ 500 de persoane la bord, venea dinspre portul ucrainean Odessa şi avea programată o escală de 12 ore în Portul Constanţa. Deşi operaţiunile portuare erau sistate încă din cursul nopţii de luni spre marţi, nava de croazieră primise acceptul de a intra în Portul Constanţa.

"Noi îi dădusem permisiunea de a intra în port, dar comandantul vasului a considerat probabil că manevrele de intrare ar fi periculoase pentru integritatea navei şi pasagerilor, aşa că a anulat escala de la Constanţa şi s-a îndreptat către Nessebar, în Bulgaria", a precizat directorul Căpităniei Zonale Constanţa, Alexandru Mezei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici