Toate telefoanele din Marea Britanie vor primi o alertă de urgenţă la sfârşitul săptămânii viitoare

Pe 23 aprilie, la ora 15.00, pe milioane de telefoane mobile din Marea Britanie va apărea un mesaj alături de o alarmă puternică. Cei care militează pentru combaterea violenţei domestice sunt de părere că testul ar putea pune oamenii în pericol, potrivit Sky News.

2989 afișări
Imaginea articolului Toate telefoanele din Marea Britanie vor primi o alertă de urgenţă la sfârşitul săptămânii viitoare

Guvernul britanic a dezvăluit mesajul care va apărea alături de o alarmă puternică pe milioane de telefoane mobile pe 23 aprilie. Militanţii pentru combaterea violenţei domestice susţin, însă, că testul ar putea pune oamenii în pericol, dezvăluind locaţia telefoanelor secrete ascunse de persoanele aflate în pericol.

Textul care va apărea a fost dezvăluit acum şi va spune: „Acesta este un test al Emergency Alerts, un nou serviciu al guvernului britanic care vă va avertiza dacă în apropiere există o urgenţă care vă pune viaţa în pericol. În cazul unei urgenţe reale, urmaţi instrucţiunile din alertă pentru a vă menţine pe dumneavoastră şi pe ceilalţi în siguranţă. Vizitaţi gov.uk/alerts pentru mai multe informaţii. Acesta este un test. Nu trebuie să luaţi nicio măsură”.

Mesajul va fi recepţionat pe telefoanele mobile 4G şi 5G împreună cu un sunet şi vibraţii timp de până la 10 secunde, chiar dacă dispozitivele sunt pe silenţios.

Utilizatorii de telefoane vor fi invitaţi să facă click pe „OK” pe ecranul de pornire sau să se îndepărteze de mesaj înainte de a putea continua să îşi folosească dispozitivul.

Şoferii sunt sfătuiţi să nu se uite la telefoane până când este sigur să facă acest lucru.

Sistemul de alertă de urgenţă este destinat să fie utilizat în situaţii care pun viaţa în pericol, inclusiv în cazul inundaţiilor şi incendiilor.

Acesta este inspirat de sisteme similare din SUA, Canada, Japonia şi Ţările de Jos.

Oliver Dowden, cancelarul Ducatului de Lancaster, a declarat: „Faptul că acest sistem devine operaţional înseamnă că avem un instrument vital pentru a menţine siguranţa publicului în situaţii de urgenţă care pun în pericol viaţa. Ar putea fi sunetul care vă salvează viaţa”.

Dar militanţii pentru combaterea violenţei domestice au declarat că testul ar putea pune oamenii în pericol prin dezvăluirea locaţiei telefoanelor secrete ascunse de cei aflaţi în pericol.

Guvernul a declarat că a colaborat cu organizaţiile care lucrează cu femeile şi fetele vulnerabile pentru a se asigura că acestea nu sunt afectate în mod negativ.

Oficialii au declarat că oamenii pot renunţa la sistem dacă au nevoie să îşi ascundă telefoanele, fie prin dezactivarea alertelor de urgenţă în setările lor, fie prin simpla închidere a dispozitivului în timpul testului.

În ziua testului vor avea loc mai multe evenimente majore, inclusiv Maratonul Londrei şi meciurile din Premier League dintre Bournemouth şi West Ham şi Newcastle şi Tottenham Hotspur, care vor începe la ora 14:00.

Guvernul a declarat că a colaborat cu Asociaţia de Fotbal şi cu organizatorii maratonului pentru a limita impactul textului.

Şeful pompierilor, Alex Woodman, de la Consiliul Naţional al Şefilor de Pompieri, a declarat: „Trebuie să folosim toate instrumentele pe care le avem la dispoziţie pentru a menţine oamenii în siguranţă şi avem nevoie ca toată lumea să îşi joace rolul, iar noul sistem de alerte de urgenţă este o modalitate prin care putem face acest lucru. Timp de 10 secunde, testul naţional poate fi incomod pentru unii, dar este important, deoarece data viitoare când îl veţi auzi, viaţa dumneavoastră şi acţiunile de salvare a vieţii ale serviciilor noastre de urgenţă ar putea depinde de aceasta”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici