Trei sirieni au încercat să intre ilegal în România sărind gardul la punctul de trecere Calafat

Poliţiştii de frontieră de la punctul Calafat-Vidin au prins trei sirieni care au încercat să evite controlul de frontieră şi să intre ilegal în România, prin escaladarea gardului.

Urmărește
572 afișări
Imaginea articolului Trei sirieni au încercat să intre ilegal în România sărind gardul la punctul de trecere Calafat

Trei sirieni au încercat să intre ilegal în România sărind gardul la punctul de trecere Calafat

Potrivit Poliţiei de frontieră, sâmbătă seara, patrula care executa misiune de post control în zona perimetrală a Punctului de Trecere Calafat-Vidin a observat în coloana de autocamioane, pe sensul de intrare în ţară, trei persoane care au coborât dintr-un autocamion şi au sărit gardul perimetral, îndepărtându-se prin vegetaţie.

Poliţiştii i-au urmărit pe cei trei şi i-au prins la aproximativ 150 m faţă de locul escaladării gardului. După interceptare, una dintre persoane a acuzat dureri la un picior, motiv pentru care a fost transportată la Spitalul Municipal Calafat în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cadrul cercetărilor, celelalte două persoane au declarat că sunt cetăţeni sirieni şi au indicat autocamionul cu care au călătorit până în apropierea PTF Calafat.

În urma controalelor făcute asupra mijlocului de transport, controlul corporal asupra persoanelor şi al bagajelor acestora a fost descoperit un document temporar pentru solicitanţi de azil, emis de Republica Bulgaria.

Faţă de şofer şi cele două persoane a fost instituită măsura de nepermitere a intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 5 ani: Cele trei persoane au fost predate autorităţilor bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

„Ulterior, colegii noştri au fost informaţi despre faptul că cea de-a treia persoană a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru efectuarea unor investigaţii medicale amănunţite”, arată Poliţioa de frontieră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici