Una dintre clădirile importante ale oraşului Galaţi a fost reabilitată cu fonduri europene

  • Una dintre clădirile importante ale oraşului Galaţi a fost reabilitată cu fonduri europene.
  • Cunoscută de gălăţeni sub numele de Farmacia Ţinc, clădirea adăposteşte în prezent Muzeul Casa Colecţiilor.
  • Investiţia este mai mare de un milion de euro.
Urmărește
287 afișări
Imaginea articolului Una dintre clădirile importante ale oraşului Galaţi a fost reabilitată cu fonduri europene

Sursa foto: CJ Galaţi

Investiţia a fost realizată în cadrul unui proiect cu fonduri europene derulat de Consiliul Judeţean Galaţi. Valoarea investiţiei a fost de aproximativ 5,4 milioane de lei. În cadrul proiectului au fost restaurate elementele decorative interioare şi exterioare, inclusiv partea de zidărie, tâmplăria şi scările din lemn.

În plus, a fost înlocuit acoperişul şi s-au realizat lucrările de hidroizolaţie, s-au înlocuit instalaţiile electrice şi sanitare, au fost montate centrale termice şi de tratare a aerului şi s-au instalat senzori şi camere de supraveghere. De asemenea, au fot montate ceasul din turn şi roza vânturilor, aşa cum a avut la început casa de patrimoniu.

„Suntem extrem de mândri să redăm Galaţiului una dintre bijuteriile sale arhitecturale, pe care am renovat-o şi modernizat-o complet. Am păstrat cu grijă elementele originale ale clădirii, care a fost construită acum mai bine de 120 de ani. Mai mult, în timpul lucrărilor, au fost descoperite şi restaurate elemente decorative din jurul anului 1900. În plus, în turnul clădirii a fost montat din nou, după 30 de ani, un ceas, replică a celui care a existat la începutul secolului trecut. A fost făcut pe comandă, folosind imaginile cu Farmacia Ţinc din cărţile poştale ale anilor 1904-1906”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Clădirea a fost construită la sfârşitul secolului al XIX-lea de farmacistul Constantin Ţinc. Piatra de fundaţie a fost aşezată pe 17 mai 1899, iar documentul original, descoperit în 2004, va fi expus în interior.

Muzeul Casa Colecţiilor va fi dotat cu mobilier şi echipamente specifice, iar după ce în interior se vor aşeza exponatele se va realiza şi un tur virtual. Conform normelor în vigoare, pentru protejarea pieselor de muzeu care vor fi expuse, după orice restaurare trebuie să treacă o anumită perioadă de monitorizare a condiţiilor din interior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici