Versantul de unde se defrişează pe Valea Oltului a fost curăţat de alpinişi

Echipe de alpinişti specializaţi pentru curăţarea versantului de resturile rezultate de la defrişări şi de la amenajarea drumurilor de acces, în special de stânci şi trunchiuri de copac, au intervenit, vineri, pe zona unde se fac lucrări pe Valea Oltului.

Urmărește
387 afișări
Imaginea articolului Versantul de unde se defrişează pe Valea Oltului a fost curăţat de alpinişi

Versantul de unde se defrişează pe Valea Oltului a fost curăţat de alpinişi

Vineri seara, la ora 20:00, a fost reluat traficul pe sectorul de drum Boiţa - Lazaret, conform programului.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), antreprenorul a adus vineri echipe de alpinişti specializaţi pentru curăţarea versantului de resturile rezultate de la defrişări şi de la amenajarea drumurilor de acces (în special stânci şi trunchiuri de copac).

Săptămâna viitoare, constructorul se va concentra pe executarea ramificaţiilor drumurilor de acces la toate zonele în care se vor realiza forajele.

Vor continua în paralel acţiunile curăţare a versantului, tăierea copacilor şi asigurarea drenajului apelor.

„Antreprenorul turc a suplimentat deja echipele responsabile cu siguranţa circulaţiei pentru a putea interveni rapid în cazul în care apar situaţii de risc în perioada în care traficul rutier este deschis (între orele 20.00 şi 6.00). Aceste măsuri fac parte din obligaţiile antreprenorului care trebuie să acţioneze astfel încât să fie evitată producerea unor evenimente periculoase pentru deplasarea pe DN7. Pe zonele de risc unde au fost finalizate drumurile tehnologice de pe versant şi pot ajunge pe partea carosabilă resturi vegetale sau anrocamente, antreprenorul montează parapete din beton”, arată CNAIR.

 

În cazul în care va exista riscul unor căderi de pietre, mase de pământ sau material lemnos pe carosabil, traficul rutier se va închide, iar echipele antreprenorului vor interveni pentru pentru îndepărtarea acestora în cel mai scurt timp posibil.

CNAIR avertizează că, urmare a operaţiunilor de defrişare în care sunt implicate şi utilaje grele, se menţine în continuare ridicat riscul de cădere pe carosabil a arborilor, rocilor şi maselor de pămant pe timpul zilei.

Pe DN7 (sectorul Boiţa - Lazaret) circulaţia se desfăşoară între orele 20.00 - 6.00 pentru toţi participanţii la traficul rutier, iar în intervalele orare 7.30 - 8.00 şi 16.30-17.00, doar pentru riverani.

Lucrările sunt reluate în fiecare zi la ora 6.00 până pe data de 9 august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici