Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, sesizează joi CCR cu privire la Legea 90/2001 care împiedică persoanele condamnate penal să facă parte din Guvern: Sunt argumente beton

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat miercuri că va sesiza la CCR Legea 90/2001 care împiedică persoanele condamnate penal să facă parte din Guvern, afirmând că nu vizează cazul lui Liviu Dragnea, ci o reglementare de ansambu.

Urmărește
12121 afișări
Imaginea articolului Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, sesizează joi CCR cu privire la Legea 90/2001 care împiedică persoanele condamnate penal să facă parte din Guvern: Sunt argumente beton

Avocatul Poporului sesizează joi CCR cu privire la Legea 90/2001: Sunt argumente beton (Imagine Bogdan Stamatin)

„Sunt argumente beton în sensul soluţiei pe care o voi da”, a spus Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, întrebat dacă va sesiza la CCR Legea 90/2001.

Înterbat ce soluţie va da, Victor Ciorbea a răspuns că joi va prezenta argumentele. „Mâine. Am promis că după învestire. (…) Veţi vedea câte texte din Constituţie, din diverse convenţii internaţionale sunt încălcate. (...) Vom vedea mâine da ori ba. Mâine vă trimt comunicatul după ce înregistrez la Curte, că este normal să ajungă la Curte... o primiţi foarte frumos, cu explicaţii, am făcut o sinteză de cinci pagini din vreo 15 - 17... Este în temeiul acelei autosesizări despre care v-am anunţat demult. Mâine. (…)Mâine primiţi punctul de vedere oficial, după ce e înregistrat”, a explicat Ciorbea.

Întrebat care este scopul acestei sesizări, Avocatul Poporului a arătat că este acela de „a asigura o legislaţie normală, firească şi asigurarea echilibrului între puterile statului”. Întrebat dacă a discutat cu Liviu Dragnea despre această sesizare, Ciorbea a negat.

„Nu, de ce să discut? pentru că nu vizează cazul domnului Dragnea, vizează o reglementare de ansamblu. O să vă dau exemple dacă vreţi mâine, după ce vedeţi comunicatul, o să vă dau explicaţii că într-adevăr nu se referă la o singură persoană şi nu se referă la cinci persoane, ci în general la toată legislaţia în materie. Dacă va fi o contestare este făcută pentru asigurarea unei reglementări unitare între toate cele trei puteri ale statului. Deci, nu favorizează pe nimeni. S-ar putea să se îngreuneze regimul respectiv dacă Curtea Constituţională şi Parlamentul vot opta pentru o asemenea soluţie. Deci nu interpretaţi înainte de a şti despre ce este vorba”, a susţinut el.

Întrebat care este motivul de neconstituţionalitate, Ciobea a argumentat că se creează un dezechilibru între cele trei puteri ale statului.

„Faptul că se creează un dezechilibru între cele trei puteri ale statului prin reglementările existente în materie şi necesitatea de a asigura un echilibru deplin între aceste puteri. Ideea este amplu dezvoltată şi mai sunt cel puţin trei, patru, argumente, sunt încălcate în afară de multe articole din Constituţie şi multe articole din convenţii internaţionale”, a precizat el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici