- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (31.10.2019, 08:21)
- Diana Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VIDEO | Cântăreţul Mihai Constantinescu a fost condus pe ultimul drum de sute de bucureşteni şi apropiaţi
Cântăreţul Mihai Constantinescu a fost condus pe ultimul drum de aproape 200 de bucureşteni şi apropiaţi ai muzicianului. Cei prezenţi au aplaudat până la începutul slujbei din Biserica Sfânta Vineri Nouă din Bucureşti ca şi în momentul în care cortegiul a pornit spre cimitirul Ghencea.
Urmărește
2112 afișări
Mihai Constantinescu va fi înmormântat joi în Cimitirul Ghencea
Slujba de înmormântare a cântăreţului Mihai Constantinescu a început joi, la ora 13.05, la Biserica Sfânta Vineri Nouă din Bucureşti cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva. Artişti, apropiaţi şi fani i-au putut aduce un ultim omagiu.
Cei care erau în biserică au aplaudat ritmat, zeci de secunde până la începerea slujbei. Printre cele aproximativ 150 de persoane prezente la ceremonie s-au aflat şi cunoscuţi ai muzicianului ca Adrian Damimescu, Horia Moculescu, Cornelia Catanga şi soţul acesteia, Aurel Pădureanu, Octavian Ursulescu, Anca Ţurcaşiu, Marius Ţeicu sau Monica Pop.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
„Era un om foarte, foarte vesel. Se comporta ca şi cum nu ar fi fost nimic grav. Este o mare pierdere", a spus Monica Pop.
S-au auzit aplauze şi la finalul slujbei, în momentul în care sicriul cu trupul muzicianului, acoperit cu drapelul naţional, a fost coborât pe scările bisericii pentru a porni spre cimitirul Ghencea.
Ştirea iniţială
Artistul Mihai Constantinescu, care a murit marţi, la vârsta de 73 de ani, va fi înmormântat joi, la ora 14.00, la Cimitirul Ghencea Militar din Bucureşti.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al interpretului şi compozitorului de muzică uşoară tradiţională românească a fost depus miercuri, la ora 15.00, la Biserica Sfânta Vineri Nouă din Bucureşti cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva, unde artişti, apropiaţi şi fani i-au putut aduce un ultim omagiu.
"A fost unul dintre reprezentanţii cei mai potriviţi pentru tânăra generaţie din anii 1970. Era prototipul de adolescent veşnic, el cânta la chitară, el iubea fetele, florile, căţeii, copiii. Era un artist ideal. fetele îl agreau pentru că era drăgălaş, era frumuşel, mamele lor şi l-ar fi dorit probabil drept ginere, era prototipul de băiat bun, cu ochi căprui, care cântă frumos, în tonuri optimiste şi care e sensibil, cald şi vesel şi te emoţionează plăcut. Iată un tip de artist care a dispărut din peisajul mondial, aş putea să spun", a spus Corina Chiriac pentru MEDIAFAX.
Oana Sârbu a distribuit piesa "Anotimpuri" interpretată de Mihai Constantinescu, alături de mesajul "RIP...pacat...", iar cântăreţul Gabriel Cotabiţă i-a scris acestuia "Drum lin către stele, prieten si coleg drag!".
Cântăreţul Aurel Moga i-a urat şi el "Drum lin printre stele Mihai!", în timp ce Ovidiu Komornyik a scris: "E o zi foarte trista, D-zeu sa-l odihneasca. Condoleanţe familiei".Muzicianul Mihai Pocorschi l-a descris pe Mihai Constantinescu drept "un mare artist ce a fost si înca este în inima şi amintirile noastre".
Daniel Iordăchioaie a notat la vestea morţii artistului "Drum lin, prieten drag!", la fel şi muzicianul Andrei Tudor şi cântăreaţa Luminiţa Anghel.
Ceremonia de înmormântare va avea loc joi, de la ora 13.00, la Biserica Sfânta Vineri Nouă din Bucureşti cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva.
Născut pe 4 ianuarie 1946, Mihai Constantinescu a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti în 1973, după ce, cu un an înainte, terminase cursurile Şcolii Populare de Artă.
Artistul făcuse parte din corul de copii al Radiodifuziunii Române, iar, în anul 1964, a devenit membru al grupului Mondial, perioadă în care a lansat piesa "Păpuşa".
Mihai Constantinescu a mai cântat cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin, iar apoi a fost remarcat de realizatorul TV Titus Munteanu, care apoi l-a lansat într-un trio, alături de Olimpia Panciu şi Marius Ţeicu.
În anul 1999 a lansat single-ul "Iubiţi şi câinii vagabonzi", care s-a bucurat de o mare popularitate.
A fost şi compozitor, unele dintre piesele sale apărând pe dublul CD al cântăreţei Anastasia Lazariuc lansat în 2003. De altfel, Mihai Constantinescu a avut o colaborare lungă cu Anastasia Lazariuc, una dintre cele mai cunoscute melodii fiind "Maria".
De-a lungul carierei a avut numeroase turnee în Europa, dar şi în SUA.
În 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România i-a lansat un caiet de cântece selectate din şlagărele lansate în trei decenii. Tot în anul 2002, Mihai Constantinescu a primit Diploma de Onoare la Gala Muzicii Uşoare “O zi printre stele” din partea Ministerului Culturii.
Mihai Constantinescu şi-a anulat în luna martie câteva concerte din cauza stării de sănătate, fiind cunoscut de multă vreme cu probleme cardiace. În anul 2008, Mihai Constantinescu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Secţia Clinică Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, cu diagnosticul stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, insuficienţă mitrală gradul 3/4, insuficienţă tricuspidiană gradul 2, hipertensiune pulmonară medie. În anul 2017, artisul a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, după ce valva mitrală a avut o disfuncţie.
Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca au declarat, pentru MEDIAFAX, că artistul Mihai Constantinescu a muri marţi seara, în jurul orei 19.00, după un stop cardio-respirator neresuscitabil.
Mihai Constantinescu se afla în comă din luna mai a acestui an, când a fost dus la spital în urma unui stop cardio-respirator. Mihai Constantinescu avea 73 de ani. Rămâne unul dintre artiştii simbol ai muzicii uşoare româneşti din anii 1970, alături de cântăreţi precum Dan Spătaru, Margareta Pâslaru, Corina Chiriac, Angela Similea sau Cornel Constantiniu.
Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe Mihai Constantinescu
Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de decorare post-mortem cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler pentru Mihai Constatinescu în semn de apreciere pentru întreaga carieră a artistului, informează Administraţia Prezidenţială.
Preşedintele României a semnat decretul de decorare post-mortem a interpretului de muzică uşoară Mihai Constantinescu.
„Astfel, în semn de apreciere pentru importanta carieră artistică dedicată muzicii uşoare româneşti, pentru dăruirea prin care s-a impus ca un model al tinerelor generaţii de interpreţi, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler interpretului de muzică uşoară Mihai Constantinescu”, informează Administraţia Prezidenţială.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Realitatea TV s-a închis miercuri noapte. De la ora 00.00, Realitatea Plus a început emisia online - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe