- Home
- Social
- (14.11.2024, 16:22)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ziua Mondială a Diabetul: ultimele inovaţii ale cercetării şi tehnologiei
În fiecare an, Ziua Mondială a Diabetului, marcată pe 14 noiembrie, ne reaminteşte de impactul acestei boli asupra vieţii a milioane de oameni.
Urmărește
1901 afișări
Ziua Mondială a Diabetul: ultimele inovaţii ale cercetării şi tehnologiei
Cu o incidenţă în creştere la nivel global, diabetul reprezintă o provocare atât pentru pacienţi, cât şi pentru sistemul de sănătate. Din fericire, progresele în tehnologie şi medicină oferă noi speranţe.
Datorită instrumentelor de monitorizare de ultimă oră, terapiilor inovatoare şi ajutorului inteligenţei artificiale, managementul diabetului este acum mai precis şi mai eficient ca niciodată.
Una dintre cele mai relevante inovaţii în managementul diabetului este reprezentată de dispozitivele de monitorizare continuă a glicemiei, cunoscute sub numele de CGM (Continuous Glucose Monitoring). Aceste instrumente permit pacienţilor să monitorizeze constant nivelurile de glucoză, fără a fi nevoie de înţepături constante ale degetelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina. Zelenski: Forţele ruse şi nord-coreene au suferit pierderi importante în luptele din sudul regiunii ruse Kursk
-
ZF: Cât de mult s-au mai restructurat băncile în anul 2024?
-
Ion Cristoiu: Sindromul Tergiversării la Români
Senzorii CGM măsoară nivelurile de glucoză din sânge în timp real şi oferă informaţii utile care le permit pacienţilor să îşi ajusteze rapid aportul de alimente sau insulină. Potrivit unor studii recente, CGM-urile nu numai că îmbunătăţesc precizia controlului glicemic, dar reduc şi schimbările bruşte ale nivelurilor de zahăr, ajutând pacienţii să menţină un management mai stabil şi mai sigur. Dispozitivele ca acestea devin din ce în ce mai populare, oferind o mai mare independenţă şi linişte sufletească celor care trăiesc cu diabet.
În ultimii ani, tehnologia a transformat şi modul în care pacienţii administrează insulină, care este crucial pentru cei cu diabet zaharat de tip 1. Pompele inteligente de insulină ajustează automat cantitatea de insulină care trebuie administrată. Aceste sisteme, numite adesea „pancreas artificial”, pot face o diferenţă uriaşă în calitatea vieţii, deoarece reduc riscul de hipoglicemie (un nivel scăzut periculos al zahărului din sânge) şi oferă un control mai stabil al zahărului din sânge.
Pixurile inteligente, noile stilouri cu insulină, sunt, de asemenea, o inovaţie preţioasă: echipate cu o conexiune Bluetooth, pot trimite informaţii către o aplicaţie, monitorizează aportul de insulină şi oferă date precise privind dozajul. Aceste dispozitive simplifică viaţa de zi cu zi a pacienţilor şi reduc erorile legate de administrare.
Şi inteligenţa artificială îşi asumă un rol tot mai mare în gestionarea diabetului, prin aplicaţii dedicate care ajută pacienţii să urmărească şi să gestioneze diferite aspecte ale bolii. Aceste aplicaţii urmăresc nivelurile de glucoză, mesele şi activitatea fizică şi pot sugera modificări personalizate pe baza datelor colectate.
Acest tip de management personalizat oferă pacienţilor un instrument puternic de interpretare a modificărilor glicemice, îmbunătăţind aderarea la planul terapeutic şi uşurând autogestionarea. Un alt aspect important este accesul la telemedicină, care permite consultarea unor specialişti de la distanţă, făcând managementul bolii mai accesibil pentru cei care locuiesc departe de centrele medicale.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe