Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au decis suspendarea activităţii Bazinului Olimpic Braşov: "Nu s-a făcut nimic pentru remedierea problemelor constatate în 2013"

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Braşov au decis, marţi, suspendarea activităţii Bazinului Olimpic Braşov şi vor da o amendă de 100.000 de lei, după ce au constatat mai multe nereguli, între care lipsa barelor de protecţie de la suprafaţa apei.

Urmărește
468 afișări
Imaginea articolului Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au decis suspendarea activităţii Bazinului Olimpic Braşov: "Nu s-a făcut nimic pentru remedierea problemelor constatate în 2013"

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au decis suspendarea activităţii Bazinului Olimpic Braşov: "Nu s-a făcut nimic pentru remedierea problemelor constatate în 2013" (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)

Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei Braşov susţin că aceste măsuri nu erau obligatorii, deoarece bazinul are destinaţie sportivă, şi nu de agrement, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit comisarului şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Sorin Susanu, în urma controalelor de luni şi marţi făcute la Bazinul Olimpic Braşov au fost găsite mai multe nereguli, la fel ca şi la controlul de anul trecut, prin urmare s-a decis amendarea administratorului bazinului, Primăria Braşov, cu 100.000 de lei, precum şi suspendarea activităţii până la remedierea situaţiei.

"Astăzi (marţi - n.r.) la Bazinul Olimpic de lângă Gara Braşov am întreprins un control, pentru că, în urmă cu un an, mai exact în 27 iunie 2013, am dispus luarea unor măsuri pentru remedierea unor probleme constatate atunci. Nu s-a făcut nimic. Am constatat că nu se primeneşte apa, adică, potrivit legii, trebuie evacuată zilnic 1/10 din apă şi înlocuită cu apă curată, apoi mijloacele de susţinere perimetrală în jurul bazinului nu există şi, de asemenea, la unul dintre bazine nu exista trusă de ajutor medical, iar la celălalt bazin trusa era expirată de câteva luni“, a declarat şeful CRPC corespondentului MEDIAFAX.

Ca urmare a problemelor constatate, CRPC Braşov a decis sancţionarea administratorului Bazinului Olimpic, care este Primăria Braşov, cu suma de 100.000 lei, precum şi suspendarea activităţii până la remedierea situaţiei.

"Supărarea mea este că bazinul este o locaţie administrată de Primăria Braşov care are departament juridic, departament financiar, care nu a remediat problemele semnalate în urmă cu un an. Dar nimeni nu este mai presus de lege“, a mai spus Susanu.

El a precizat că s-a constatat nerespectarea normelor de construcţie la bazin încă de la momentul reamenajării acestuia, în urmă cu doi-trei ani.

În replică, reprezentantul Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a spus că CRPC a constatat nişte nereguli care se impun la piscinele de agrement, nu la cele care au destinaţie sportivă.

"Acesta a fost un control ca oricare altul. Însă vorbim de un bazin olimpic a cărui destinaţie este una sportivă, nu de agrement. De altfel, CNI (Compania Naţională de Investiţii) a promovat un proiect şi l-a finalizat tocmai cu această destinaţie. Punctul de vedere al CRPC ţine de regulamentele unei piscine de agrement, nu de ale unui bazin sportiv“, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

La Bazinul Olimpic din Braşov, cetăţenii pot intra doar împreună cu antrenori şi instructori de înot, potrivit sursei citate.

Controlul CRPC la Bazinul Olimplic a fost făcut ca urmare a incidentului de la un hotel din Predeal, din 27 iunie, când un copil de zece ani a murit înecat pentru că psicina respectivă nu era prevăzută cu bară de susţinere la nivelul apei.

Bazinul Olimpic de înot din Braşov, aflat lângă Sala Sporturilor "Dumitru Popescu Colibaşi", a fost inaugurat în 16 aprilie 2013 în prezenţa a trei mari foşti sportivi: Carmen Bunaciu, Anca Pătrăşcoiu şi Răzvan Florea.

Bazinul Olimpic de înot este o clădire pe trei niveluri şi îndeplineşte toate condiţiile pentru desfăşurarea competiţiilor sportive interne şi internaţionale. Valoarea investiţiei a fost de 29,7 milioane de lei fără TVA, din care Compania Naţională de Investiţii a contribuit cu 70%, iar contribuţia municipiului Braşov a fost de 30%. Lucrările au început în luna ianuarie 2012 şi s-au finalizat în luna februarie 2013.

Primăria Braşov a anunţat că va contesta sancţiunile de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici