Djokovic trece uşor de Kopriva şi ajunge în turul doi la Wimbledon

Novak Djokovic, de şapte ori campion la Wimbledon, a risipit îngrijorările legate de genunchiul său cu o prestaţie precisă, eliminând marţi pe jucătorul ceh Vit Kopriva, venit din calificări, cu 6-1, 6-2, 6-2 pentru a ajunge în turul doi.

116 afișări
Imaginea articolului Djokovic trece uşor de Kopriva şi ajunge în turul doi la Wimbledon

Djokovic trece uşor de Kopriva şi ajunge în turul doi la Wimbledon. Sursa foto: Mediafax Foto

Jucând cu un suport la piciorul drept după o operaţie minoră în urmă cu mai puţin de patru săptămâni, după ce o ruptură de menisc a pus capăt turneului de la Roland Garros, jucătorul în vârstă de 37 de ani nu s-a confruntat niciodată cu o minge de break şi a avut nevoie de aproape două ore pentru a se impune.

„Am încercat să mă concentrez cu adevărat pe joc şi să nu mă gândesc prea mult la genunchi. Tot ceea ce am putut face, am făcut în ultimele trei săptămâni împreună cu echipa mea pentru a putea juca astăzi aici pentru voi", a declarat Djokovic, citat de Reuters.

„Dacă ar fi fost pentru orice alt turneu, probabil că nu aş fi riscat, nu m-aş fi grăbit atât de mult, dar îmi place Wimbledon, îmi place să revin aici.
"Vreau să îi mulţumesc din nou chirurgului meu pentru că a făcut o treabă excelentă. Lucrurile ar fi fost un pic mai complicate (fără o operaţie reuşită), să pot juca la cel mai înalt nivel şi să evit accidentările majore a fost bine.
"Am fost norocos să nu fiu departe de tenis pentru atât de mult timp".

Dacă în primul tur a avut parte deun adversar venit din calificări, turul secund îi rezervă posesorul unui wild card, britanicul Jacob Fearnley, locul 277 mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici