Djokovic va urca pe locul doi mondial după înfrângerea neaşteptată a lui Alcaraz la Queen's Club

  • Novak Djokovic va reveni în Top 2 al clasamentului ATP, după ce Carlos Alcaraz a pierdut prematur la la turneul pe iarbă de la Queen's Club.
  • Jucătorul sârb a petrecut o mare parte din acest an pe primul loc, dar a fost detronat de italianul Jannik Sinner.
4070 afișări
Imaginea articolului Djokovic va urca pe locul doi mondial după înfrângerea neaşteptată a lui Alcaraz la Queen's Club

Djokovic va urca pe locul doi mondial după înfrângerea neaşteptată a lui Alcaraz la Queen's Club

Graţie unui sezon impresionant anul trecut, care a inclus trofee la trei dintre cele patru Grand Slam-uri jucate, Djokovic a reuşit să rămână lider mondial până la Roland Garros, chuar dacă anul acesta nu a fost la fel de bun pentru el.

Sârbul a rămas fără niciun titlu la turnee majore, ceea ce l-a făcut să piardă destul de multe puncte. El şi-a pierdut locul întâi după Roland Garros, nereuşind să îşi apere cele 2000 de puncte ATP câştigate anul trecut, lăsând locul lui Jannik Sinner.

Alcaraz a trecut pe poziţia a doua datorită victoriei de la Roland Garros, iar pentru prima dată din ianuarie 2023, Djokovic nu a mai fost clasat în Top 2 în circuitul ATP.

El a fost numărul trei în spatele celor doi tineri, însă el va reveni în Top 2 lunea viitoare, cu o săptămână înainte de Wimbledon. S-a întâmplat pentru că Alcaraz, care nu avea un avans prea mare faţă de Djokovic, a pierdut în optimile de finală ale turneului londonez de la Queen's Club.

Spaniolul a câştigat evenimentul anul trecut, obţinând 500 de puncte ATP, ceea ce reprezintă mai mult decât avansul pe care îl avea faţă de Djokovic. Înfrângerea în faţa lui Jack Draper a însemnat că a pierdut majoritatea acelor puncte, iar acest lucru i-a asigurat jucătorului de 37 de ani revenirea pe locul doi înaintea Grand Slam-ului de la Wimbledon.

Sârbul va avea 8.360 de puncte în clasamentul de săptămâna viitoare, cu 230 de puncte mai mult decât Alcaraz, care va avea 8.130. Amândoi sunt cu peste 1.000 de puncte în faţa lui Alexander Zverev şi niciunul nu se apropie de Sinner, care are peste 9.400 de puncte în acest moment, cu şansa de a mai adăuga altele la Halle Open, care se află în desfăşurare.

Clasamentul nu reprezintă o preocupare deosebită pentru Djokovic, dar accederea pe locul doi înseamnă că, teoretic, l-ar putea evita pe spaniol înainte de o posibilă finală, iar acelaşi lucru este valabil şi în cazul lui Sinner, în timp ce, anterior, era sigur că se va confrunta, eventual, cu cel puţin unul dintre cei doi în semifinale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici