Duminică se deschide Satul Olimpic pentru Jocurile Paralimpice. Ce modificări s-au făcut

  • Satul Olimpic pentru Jocurile Paralimpice de la Paris 2024 îşi va deschide porţile duminică pentru a primi cei mai buni sportivi paralimpici din lume.
  • Se fac ultimele pregătiri pentru a se asigura că locaţia este complet echipată şi capabilă să răspundă nevoilor speciale ale concurenţilor.
Urmărește
171 afișări
Imaginea articolului Duminică se deschide Satul Olimpic pentru Jocurile Paralimpice. Ce modificări s-au făcut

Duminică se deschide Satul Olimpic pentru Jocurile Paralimpice. Ce modificări s-au făcut

Satul, care tocmai a fost părăsit marţi de ultimii sportivi olimpici, se pregăteşte acum să primească prima din cele aproximativ 180 de delegaţii paralimpice, începând cu şefii de misiune, duminică dimineaţa devreme. Această tranziţie necesită o transformare semnificativă pentru a găzdui sportivii cu dizabilităţi care vor veni.

O mare parte din infrastructura din cadrul satului a fost proiectată iniţial având în vedere accesibilitatea. „Spaţiile publice, drumurile, trotuarele şi trecerile de pietoni au fost toate create pentru a putea fi parcurse de utilizatorii de scaune cu rotile, respectând standardele universale de accesibilitate pentru noile dezvoltări urbane”, explică Laurent Michaud, directorul satului, citat de insidethegames. Datorită acestei previziuni, sunt necesare doar ajustări minime în aceste zone.

În exterior, una dintre sarcinile principale implică marcarea oricăror zone potenţial periculoase. „Am adăugat dungi galbene şi negre pentru a evidenţia pragurile care ar putea reprezenta un pericol de împiedicare pentru sportivi”, confirmă Michaud. În plus, municipalitatea din Paris a adaptat fântânile de apă pentru a fi accesibile utilizatorilor de scaune cu rotile şi animalelor însoţitoare.

De asemenea, au fost instalate rampe temporare în zone cheie, cum ar fi intrarea principală, centrul de primire şi staţia de autobuz, eliminând necesitatea unor construcţii suplimentare în această perioadă de tranziţie. Vizual, aspectul satului va necesita schimbări minime. Majoritatea zonelor au fost decorate iniţial atât cu simboluri olimpice, cât şi cu simboluri paralimpice, sau deloc. „Sarcina noastră principală este să înlocuim inelele olimpice cu Agitos paralimpice în diverse locaţii”, spune Michaud.

În cadrul apartamentelor din Satul Olimpic, vor fi utilizate doar cele care au cel puţin o baie adaptată pentru persoanele cu mobilitate redusă (PRM). Acest lucru reduce numărul necesar de paturi de la 14.000 în timpul Jocurilor Olimpice la 9.000 pentru Jocurile Paralimpice, permiţând o utilizare mai concentrată a spaţiului. Michaud dezvăluie: „Vom adăuga bare de susţinere temporare în băi şi scaune cu rotile în duşuri pentru a facilita transferurile”.

În ceea ce priveşte estetica, plecarea sportivilor olimpici a determinat o schimbare subtilă. „Sportivilor olimpici li s-au dăruit plapumele, aşa că le înlocuim cu cele pentru sportivii paralimpici, schimbând culoarea patului din albastru în verde”, notează Michaud.

Serviciile oferite în satul paralimpic vor rămâne în mare parte neschimbate faţă de Jocurile Olimpice, cu un coafor, un mini-market, un restaurant, spălătorii, un centru de fitness şi un club al satului, toate disponibile în continuare. „Am făcut câteva modificări, cum ar fi coborârea unor tejghele din restaurant pentru a îmbunătăţi accesibilitatea. Toaletele erau deja accesibile, dar am ajustat înălţimea bufetului şi am îndepărtat aproximativ o treime din scaune pentru a permite accesul scaunelor cu rotile la mese”, explică Michaud.

Studiourile de antrenament vor continua, de asemenea, să fie operaţionale, oferind facilităţi pentru sporturi precum scrimă în scaun cu rotile, volei în şezut, taekwondo para, haltere para, baschet în scaun cu rotile şi goalball. În plus, Satul Paralimpic nu va găzdui doar sportivi şi personal, ci şi 1.300 de oficiali tehnici. „Bineînţeles, mişcările acestora vor fi separate de cele ale sportivilor din motive logistice”, conchide Michaud.

Cu aceste retuşuri finale, satul sportivilor este pregătit să ofere un mediu primitor şi accesibil pentru sportivii paralimpici, asigurându-se că spiritul de incluziune este menţinut pe tot parcursul Jocurilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici