French Open interzice alcoolul în tribune după ce un fan ar fi scuipat un jucător

  • French Open interzice alcoolul în tribune după ce un fan al tenismenilor ar fi scuipat un jucător.
  • Jucătorul belgian David Goffin s-a plâns că a fost „insultat timp de trei ore şi jumătate” şi că o persoană l-a scuipat cu gumă de mestecat.
137 afișări
Imaginea articolului French Open interzice alcoolul în tribune după ce un fan ar fi scuipat un jucător

David Goffin

Organizatorii French Open au interzis consumul de alcool în tribune după ce mai mulţi jucători s-au plâns de atitudinea celor din tribune, inclusiv a unuia care a afirmat că un spectator a scuipat gumă de mestecat spre el.

Amelie Mauresmo, directoarea turneului de tenis din sud-vestul Parisului, a declarat că securitatea va fi întărită în jurul locului unde se desfăşoară turneul de Grand Slam.

„Până acum, alcoolul era permis în tribune. Nu în toate tribunele... Dar acum s-a terminat. Peste tot", a spus ea.

Jucătorul belgian David Goffin s-a plâns după victoria sa din primul tur, marţi, în cinci seturi, în faţa francezului Giovanni Mpetshi Perricard, spunând că a fost „insultat timp de trei ore şi jumătate” de către suporterii partizani, o persoană scuipând gumă de mestecat în direcţia sa.

El a spus: „Este o lipsă totală de respect. Cred că este prea mult. Devine fotbal. În curând vor fi fumigene, huligani şi bătăi în tribune”.

„Cred că devine ridicol. Unii oameni sunt acolo mai mult pentru a crea probleme decât pentru a se bucura de atmosferă", a declarat Goffin, adăugând că, în opinia sa, lucrurile sunt mai rele la Roland Garros decât la US Open, Wimbledon sau Australian Open.

„Aici, este într-adevăr o atmosferă nesănătoasă, cred. Poţi simţi că oamenii vorbesc cu tine şi încearcă să te dezechilibreze cu cuvinte foarte dure. Nu voi repeta ceea ce am auzit", a declarat Goffin, care a ajuns în sferturi de finală la trei dintre cele patru turnee de Grand Slam.

Între timp, Iga Swiatek, jucătoarea numărul unu în clasamentul feminin, le-a spus fanilor că au fost prea deranjanţi în timpul meciului în care a învins-o miercuri pe fostul număr unu, Naomi Osaka.

„Când ţipaţi în timpul meciului este foarte, foarte greu să fii concentrat”, a declarat jucătoarea poloneză.

Osaka însă nu a avut o problemă cu ceea ce se întâmpla, indicând că publicul de la US Open de la New York s-a comportat mai prost.

Mauresmo - care a câştigat două titluri de Grand Slam ca jucătoare în urmă cu mai bine de un deceniu - a declarat că, în opinia ei, spectatorii de la evenimentele sportive au depăşit limitele de când au ieşit din pandemia COVID.

„Oamenii s-au întors pe stadioane şi au fost dornici să retrăiască acel tip de emoţie. Şi apoi am observat, ca şi în cazul lui [Goffin] de zilele trecute, că au fost unii oameni care chiar au depăşit limita", a spus ea, conform Sky News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici