Germania, lidera Grupei A, înfruntă Elveţia şi Scoţia întâlneşte Ungaria, la startul rundei a treia

Germania, deja calificată, va încerca să îşi menţină seria de victorii în Grupa A atunci când va înfrunta duminică Elveţia, în timp ce Scoţia se va confrunta cu Ungaria, de la aceeaşi oră, 22.00, într-un meci crucial pentru o eventuală calificare, posibilă pentru ambele tabere.

223 afișări
Imaginea articolului Germania, lidera Grupei A, înfruntă Elveţia şi Scoţia întâlneşte Ungaria, la startul rundei a treia

Germania, lidera Grupei A, înfruntă Elveţia şi Scoţia întâlneşte Ungaria, la startul rundei a treia

22:00: Elveţia - Germania (Grupa A, Frankfurt)

Elveţia nu a reuşit să completeze golul frumos al lui Xherdan Shaqiri în remiza 1-1 cu Scoţia de la Köln, dar cele patru puncte obţinute de naţionala din ţara cantoanelor în două meciuri îi plasează pe o poziţie bună pentru a se alătura duminică nemţilor, în faza jocurilor eliminatorii.

Confruntarea din runda a treia cu gazdele în formă poate părea o sarcină de neinvidiat, dar atacantul Dan Ndoye insistă că încrederea este mare în tabăra elveţiană. „Toţi avem aceeaşi dorinţă de a câştiga şi aceeaşi mentalitate", a spus el. „Este vorba despre a fi uniţi şi a lupta împreună, şi acesta este modul în care abordăm fiecare joc."

Victoria confortabilă de miercuri împotriva Ungariei face ca locul Germaniei în faza eliminatorie a turneului să fie deja asigurat. Cu toate acestea, echipa lui Julian Nagelsmann este hotărâtă să nu se culce pe lauri la Frankfurt, Jamal Musiala - marcator în primele două meciuri - declarând: „Mentalitatea noastră de a ne apăra poarta şi de a continua să încercăm să mai înscriem un gol a fost grozavă. Trebuie să continuăm aşa şi în următoarele meciuri".

Cu şapte goluri marcate până acum în Grupa A, Germania a depăşit deja cel mai mare număr de goluri înscrise în faza grupelor la Euro (şase la EURO 2020) cu un meci înainte de final.

22:00 : Scoţia - Ungaria (Grupa A, Stuttgart)

Echipa lui Steve Clarke a răspuns înfrângerii suferite în seara inaugurală în faţa Germaniei cu o remiză în faţa Elveţiei - un rezultat care a menţinut vii speranţele de a ajunge în faza eliminatorie.

Fundaşul Jack Hendry consideră că performanţa de la Köln pune Scoţia pe poziţii bune pentru meciul crucial de duminică, spunând: „Momentul este esenţial. Având acest rezultat pozitiv, ne putem concentra acum pe deplin asupra [Ungariei]. Vom încerca să ne îmbunătăţim din nou jocul şi să obţinem trei puncte".

După două înfrângeri consecutive în faţa Elveţiei şi Germaniei, Ungaria nu-şi poate permite un nou eşec la Stuttgart. Antrenorul Marco Rossi s-a declarat mândru de prestaţia jucătorilor săi în faţa gazdelor, un sentiment împărtăşit şi de fundaşul Zsolt Nagy.

„Am avut patru ocazii mari când era 0-0", a spus el. „Acesta este un lucru uriaş, în opinia mea. Ne putem baza pe punctele noastre forte şi, dacă rezolvăm aspectele negative, vom avea şansa să câştigăm împotriva Scoţiei."

Ungaria este fără victorie în opt meciuri la Euro (D4 L4), de la o victorie cu 2-0 împotriva Austriei, în meciul de deschidere de la Euro 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici