Gundogan, marcator şi pasator decisiv în victoria cu 2-0, în faţa Ungariei, la Euro 2024. Germania e în optimi

  • Germania şi-a valorificat statutul de favorită în partida de la Euro 2024, în faţa unei Ungarii pe care nu reuşise să o învingă în ultimele 3 meciuri directe.
  • Căpitanul Gundogan a contribuit la ambele goluri marcate de nemţi, cu un gol şi o pasă decisivă.
Urmărește
763 afișări
Imaginea articolului Gundogan, marcator şi pasator decisiv în victoria cu 2-0, în faţa Ungariei, la Euro 2024. Germania e în optimi

Gundogan, marcator şi pasator decisiv în victoria cu 2-0, în faţa Ungariei, la Euro 2024. Sursa foto: Mediafax Foto

După înfrângerea categorică în faţa Elveţiei, elevii lui Marco Rossi aveau nevoie de cel puţin o remiză în faţa gazdelor, care veneau cu un moral ridicat, dat de victoria cu 5-1 împotriva Scoţiei, în meciul de deschidere al turneului.

Nemţii au trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 11, când Kai Havertz a trimis din apropiere spre poarta lui Peter Gulacsi, care a respins in extremis cu palma o minge ce părea că nu mai poate fi oprită.

Tânărul Musiala a fost cel care a dezgheţat tabela, în minutul 22, după o fază confuză, la capătul căreia Gundogan a recuperat o minge în faţa porţii şi la servit pe mijlocaşul de 21 ani al lui Bayern Munchen, pentru un şut imposibil de blocat.

În minutul 26, Dominik Szoboszlai l-a pus la încercare pe Manuel Neuer, care a parat lovitura liberă a maghiarului cu o robinsonadă de efect.

Ungaria s-a bucurat prematur la golul reuşit cu o lovitură de cap de Roland Sallai, în al doilea minut suplimentar de joc al primei reprize, reuşita nefiind validată pe motiv de offside, decizie confirmată şi de asistentul VAR.

Nemţii au dominat primele minute de joc ale reprizei secunde, însă prima ocazie de gol le-a aparţinut maghiarilor, lovitura de cap a lui Barnabas Varga trecând puţin peste poartă.

Ilkay Gundogan, servant la primul gol al Germaniei, a devenit marcator, în minutul 67, când a fructificat o pasă în careu, venită din flancul stâng, de la Maximilian Mittelstadt. Căpitanul german a marcat al 19-lea gol pentru naţională, la a 78-a selecţie.

Leroy Sane, puţin vizibil în meci, a avut o primă ieşire la scenă în minutul 75, când şutul său a fost parat de Gulacsi.

Julian Nagelsmann a efectuat până la final toate cele cinci modificări, introducând în teren, în faţa celor 55.000 de spectatori de la Stuttgart un jucător al echipei locale Vfb.

Nemţii s-au impus cu 2-0 şi sunt ca şi calificaţi în optimile de finală, în timp ce maghiarii rămân cu zero puncte, dar cu şanse teoretice de a trece în faza jocurilor eliminatorii, cu o eventuală victorie în ultimul meci, cu Scoţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici