Indignare în SUA după ce naţionala de fotbal feminin nu a intonat imnul naţional la Cupa Mondială

Valuri de indignare au răbufnit în Statele Unite, în special pe reţelele de socializare, după ce majoritatea echipei naţionale a ales să nu cânte imnul înainte de meciul de debut al Cupei Mondiale de fotbal feminin FIFA împotriva Vietnamului.

Urmărește
1090 afișări
Imaginea articolului Indignare în SUA după ce naţionala de fotbal feminin nu a intonat imnul naţional la Cupa Mondială

Sursa foto: Twitter

În timp ce adversarele vietnameze au intonat Song of a Marching Army, multe membre ale echipei americane au rămas tăcute în timpul interpretării imnului naţional.

Cele două imnuri naţionale au fost intonate înainte ca deţinătoarea trofeului să învingă Vietnamul cu 3-0, graţie unei duble a Sophiei Smith şi a unui gol al lui Lindsay Horan, la Eden Park din Auckland, în Noua Zeelandă.

Doar cinci dintre cele 11 jucătoare americane şi-au pus mâinile deasupra inimii, în timp ce celelalte au ales să îşi ţină braţele lângă corp sau la spate în timpul interpretării imnului.

Horan, Julie Ertz şi Alyssa Naeher au fost singurele membre ale echipei care au cântat imnul.

Răspunsul discret a stârnit furia unor fani americani pe reţelele de socializare, care au criticat pentru lipsa de respect.

Vedeta americană Megan Rapinoe, de două ori câştigătoare a Cupei Mondiale şi medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, a declarat în 2019 că "nu va pune niciodată mâna pe inimă" şi "nu va mai cânta niciodată imnul naţional".

Jucătoarea în vârstă de 38 de ani, o susţinătoare declarată a drepturilor LGBTQ şi a egalităţii de gen, care joacă în ultima sa Cupă Mondială, a fost printre primele sportive care au îngenuncheat în timpul interpretării imnului la ediţia din 2016.

Ea a făcut acest lucru pentru a-şi exprima solidaritatea cu Colin Kaepernick, fostul fundaş al echipei San Francisco 49ers, care a îngenuncheat înaintea meciurilor din Liga Naţională de Fotbal american pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la brutalitatea poliţiei şi nedreptatea rasială.

US Soccer a votat în 2020 pentru a anula o regulă care le cerea jucătorilor să stea în picioare în timpul imnului naţional, după ce aceasta a fost instituită în 2017 în urma protestelor de pe teren.

În 2021, toate jucătoarele echipei americane de fotbal feminin, cu excepţia uneia, au îngenuncheat în semn de protest înainte de meciul cu Australia.

La Cupa Mondială FIFA de anul trecut din Qatar, jucătorii iranieni au ales să nu cânte imnul naţional al ţării în semn de protest în timpul meciurilor din faza grupelor, fanii huiduind din tribune.

Echipa a stat în tăcere în semn de susţinere a protestelor din Iran, care au urmat după moartea în custodia poliţiei a lui Mahsa Amini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici