FORMULA 1  Marele Circ, la graniţele României. Cursa de Hungaroring are un favorit clar / Scandal făcut de Briatore

Formula 1 se mută în Ungaria, acasă la Viktor Orban, pe circuitul de la Hungaroring, în perioada 19-21 iulie.

Urmărește
2728 afișări
Imaginea articolului Marele Circ, la graniţele României. Cursa de Hungaroring are un favorit clar / Scandal făcut de Briatore

Pista de la Hungaroring

Protagoniştii ultimelor două curse din circuit sunt piloţii Mercedes, George Russell şi Lewis Hamilton, dar Red Bull, prin Max Verstappen, ţine aproape.

În Ungaria sunt programate 70 de tururi, cu 4.381 km. Max Verstappen este campionul en-titre, pilotul celor de la Red Bull, iar cotele la pariuri Formula 1 Ungaria îl indică şi acum cu prima şansă.

Conform clasificării folosite de tehnicienii Brembo, pista din Ungaria este de dificultate medie pentru frâne, cu un indice de dificultate de 3 pe o scară de la 1 la 5. Sunt 10 secţiuni de frânare. Cea mai solicitantă frânare este cea a primului viraj, la capătul dreptei principale: se trece de la 310 la 96 km/h într-un spaţiu de 122 de metri.

Celelalte secţiuni de frânare cele mai solicitante sunt virajul 2, cu o deceleraţie de 4,2 g şi o trecere de la 287 la 126 km/h, şi virajul 12, cu o deceleraţie de 4,5 g şi o tranziţie de la 277 la 128 km/h, conform datelor oferite de Brembo.

Un personaj care a scris istorie în Marele Circ face valuri în aceste ore.

Omul de afaceri italian Flavio Briatore, 74 de ani, este în mijlocul unui scandal în ţara sa natală, după ce a declarat, intrigat, la un podcast: „Cum poate o familie să trăiască cu 4.000 de euro pe lună?”.

A primit o replică dură din partea unui politician de la Alianţa Verzilor, Angelo Bonelli. „Sunt care trăiesc cu 700 de euro pe lună şi care câştigă 50.000 de euro. Asta e viaţa. Dă lecţii de viaţă cineva care are rezidenţa la Monte Carlo”, consemnează Corriere della Sera.

Un personaj controversat

Flavio Briatore este un om de afaceri italian care şi-a început cariera ca manager de restaurant şi vânzător de asigurări în Italia.

Briatore a fost condamnat în Italia pentru mai multe acuzaţii de fraudă în anii 1980, primind două pedepse cu închisoarea. Condamnările au fost ulterior anulate printr-o amnistie.

Briatore a înfiinţat o serie de francize Benetton de succes, ca fugar în Insulele Virgine şi în Statele Unite. În 1990, a fost promovat de Luciano Benetton pentru a conduce echipa de curse Benetton de Formula 1, care a devenit Renault F1 în 2002.

În septembrie 2009, Briatore a fost obligat să a demisionat din echipa ING Renault F1.

După ce Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) şi-a făcut propria anchetă, Briatore a fost interzis pe termen nelimitat de la orice eveniment organizat de FIA, dar şi această interdicţie a fost anulată ulterior de un tribunal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici