Măsuri suplimentare de securitate pentru Portugalia lui Ronaldo în faţa Georgiei

Toţi ochii vor fi aţintiţi asupra lui Ronaldo în meciul de miercuri de la Euro împotriva Georgiei, după ce suporteri care au intrat pe teren pentru selfie-uri, în ultimul meci al Portugaliei, au ridicat probleme de securitate şi au forţat UEFA să introducă măsuri stricte pentru a proteja jucătorii.

126 afișări
Imaginea articolului Măsuri suplimentare de securitate pentru Portugalia lui Ronaldo în faţa Georgiei

Măsuri suplimentare de securitate pentru Portugalia lui Ronaldo în faţa Georgiei

Victoria cu 3-0 a Portugaliei în faţa Turciei a fost întreruptă de cel puţin şase fani care au invadat terenul dornici să facă poze cu Ronaldo în timpul şi după meciul de sâmbătă de la Dortmund.

Rezultatul a asigurat calificarea Portugaliei în optimi din postura de câştigătoare a Grupei F, în timp ce Georgia are nevoie de o victorie în ultima rundă pentru a ajunge în fazele eliminatorii.

„Siguranţa şi securitatea pe stadion, pe teren şi la facilităţile echipei sunt prioritatea supremă pentru UEFA, DFB (Federaţia Germană de Fotbal) şi Euro 2024", a declarat UEFA într-o declaraţie.

„În acest scop, vor fi implementate măsuri suplimentare de siguranţă pe stadioane pentru a îndeplini în continuare cerinţele turneului şi pentru a preveni astfel de incidente. Din motive de securitate, nu putem face alte comentarii cu privire la măsurile specifice.

"Orice incursiune pe teren constituie o încălcare a regulilor stadionului şi va duce la expulzarea de pe stadion, la interzicerea participării la toate meciurile din cadrul turneului şi la depunerea unei plângeri penale oficiale pentru încălcarea proprietăţii."

Deşi invadatorii păreau să dorească doar o fotografie, antrenorul Portugaliei, Robert Martinez, şi-a exprimat temerile.

„Este o îngrijorare pentru că astăzi am avut noroc că intenţiile fanilor au fost bune", a declarat el reporterilor.

„Cred că tuturor ne place un fan care apreciază marile staruri... dar puteţi înţelege că există un moment foarte, foarte dificil dacă aceste intenţii sunt greşite".

Este încă neclar dacă Ronaldo va juca miercuri, deoarece Martinez a sugerat că va face rotaţia jucătorilor în echipă.

Cu toate acestea, câştigătorul de cinci ori al Ballon D'Or nu este niciodată dornic să ia pauze, în special în turneele majore, deoarece este obsedat de depăşirea şi extinderea recordurilor sale, care includ cele mai multe goluri, apariţii şi pase decisive pentru ţara sa.

La 39 de ani, Ronaldo ar deveni cel mai în vârstă jucător care înscrie la un Campionat European dacă va marca la Euro 2024.

Turcii sunt pe locul doi cu trei puncte, în timp ce Cehia şi Georgia sunt ultimele cu un punct.

Georgia lui Willy Sagnol are o sarcină dificilă împotriva portughezilor, după o înfrângere usturătoare cu Turcia şi o remiză cu Cehia.
Un punct a fost, fără îndoială, un rezultat dur pentru o echipă a Georgiei luptătoare, care a nimerit bara pe final în faţa Turciei şi a ratat o şansă bună de a-i învinge pe cehi cu ultimul şut al meciului.

Georgia ar mai putea termina pe locul doi şi să se califice dacă învinge Portugalia, iar cehii înving Turcia, dar ar fi eliminată dacă pierde sau face egal, iar cehii evită înfrângerea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici