O gimnastă japoneză trimisă acasă de la Jocurile Olimpice pentru că a fumat

  • Gimnasta japoneză Shoko Miyata a fost trimisă acasă şi nu va concura la Jocurile Olimpice după ce a încălcat interdicţia de a fuma impusă echipei.
  • Sportiva în vârstă de 19 ani a părăsit joi tabăra de antrenament a Japoniei din Monaco, în timp ce oficialii investigau presupusul incident.
Urmărește
909 afișări
Imaginea articolului O gimnastă japoneză trimisă acasă de la Jocurile Olimpice pentru că a fumat

O gimnastă japoneză trimisă acasă de la Jocurile Olimpice pentru că a fumat

Adolescenta - căpitan al echipei feminine de gimnastică artistică a ţării sale - s-a întors în Japonia în acea noapte, după ce ancheta a concluzionat că a încălcat regulile Asociaţiei de Gimnastică din Japonia.

Fumatul este o încălcare a codului de conduită al asociaţiei.

„Odată cu confirmarea ei şi după discuţii între toate părţile, s-a decis că ea se va retrage de la Jocurile Olimpice", a declarat secretarul general al Asociaţiei Japoneze de Gimnastică, Kenji Nishimura, reporterilor din Tokyo.

Nishimura a adăugat că Miyata „părea epuizată" la tabăra din Monaco.

Mutsumi Harada, antrenorul personal al lui Miyata, a declarat că gimnasta se lupta cu „presiunea" de a concura la Jocuri.

„Îşi petrecea zilele cu adevărat împovărată de atâta presiune. Aş implora oamenii să înţeleagă asta", a spus Harada.

Miyata a câştigat o medalie de bronz la Campionatele Mondiale din 2022 de la Liverpool şi a fost desemnată să fie lidera unei echipe de olimpici debutanţi la Paris.

Japonia îşi propune să obţină prima medalie pe echipe la gimnastică artistică de la Jocurile de la Tokyo din 1964.

Jocurile de la Paris se deschid pe 26 iulie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici