Oscar Piastri câştigă în mod controversat Marele Premiu al Ungariei

  • A 40-a ediţie a Grand prix-ului din Ungaria a fost câştigat duminică de pilotul Oscar Piastri.
  • Acesta a obţinut astfel prima sa victorie în Formula 1.
  • Podiumul a fost completat de coechipierul său Lando Noris şi de septuplul campion Lewis Hamilton.
Urmărește
996 afișări
Imaginea articolului Oscar Piastri câştigă în mod controversat Marele Premiu al Ungariei

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

McLarren Mercedes a câştigat primele două locuri ale cursei şi a trecut pe locul secund în clasamentul general pe echipe, însă disputa de la vârf, dintre cei doi coechipieri a fost cea care a ţinut alertă atenţia iubitorilor din Formula 1, mai ales în ultima parte a cursei, când Norris a condus detaşat, dar a fost instruit de echipă prin radio să cedeze locul în favoarea lui Piastri.

Piatsri, care a devenit cel de al 115-lea câştigător al unei curse din istoria F1 şi, totodată al şaptelea în 13 curse, în acest sezon.

Norris a preluat conducerea după a doua ieşire la boxe şi i s-a cerut în mod repetat, timp de mai multe tururi să cedeze locul lui Piastri, cei de la McLaren spălându-şi rufele efectiv în public, comunicarea luând chiar o tentă de şantaj la adresa lui Norris.

Lewis Hamilton a terminat din nou pe podium, pe locul trei, al cincelea podium consecutiv, în timp ce Max Verstappen termină pe locul cinci, după ce în penultimul tur a avut un contact cu Mercedes-ul lui Hamilton.

Charles Leclerc a completa top, terminând pe locul 4. Locul 6, i-a revenit lui Carlos Sainz, Ferrari reuşind astfel să termine cu ambele maşini în top 6.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici