Berrettini câştigă pentru a doua oară titlul la Gstaad

  • Matteo Berrettini a câştigat duminică al nouălea său titlu ATP Tour la EFG Swiss Open Gstaad.
  • Al şaselea favorit l-a învins în final turneului ATP 250 pe zgură pe Quentin Halys cu 6-3, 6-1, în doar 59 de minute.
Urmărește
67 afișări
Imaginea articolului Berrettini câştigă pentru a doua oară titlul la Gstaad

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

Berrettini a obţinut primul break al meciului cu puţin timp înainte ca partida să fie suspendată timp de 30 de minute din cauza ploii. Când jucătorii au revenit pe teren cu italianul conducând cu 5-3, acesta a câştigat la foc automat şapte din următoarele opt game-uri pentru a cuceri trofeul din Alpii Elveţieni pentru a doua oară.

„Mă simt incredibil. Parcă a fost ieri când am câştigat primul meu titlu aici, acum şase ani, dar s-au întâmplat multe de atunci", a declarat Berrettini în interviul de după meci.

„Sunt atât de bucuros că pot continua să joc şi să mă bucur, şi cred că am regăsit energia de acum şase ani în timpul acestei săptămâni. Acest loc este special pentru mine. Sunt atât de fericit".

A fost al doilea titlu ATP 250 pe zgură al sezonului pentru Berrettini. El a câştigat şi în aprilie la Marrakech. Fostul număr 6 mondial a fost în afara Top 150 în clasamentul ATP încă din martie, după 12 luni dificile cu accidentări. Acum, cu un record de victorii/înfrângeri de 16-6 în sezonul 2024, el va reveni luni în Top 50 pentru prima dată din august 2023.

Berrettini a terminat prima sa confruntare directă din circuit împotriva lui Halys câştigând 90% (26/29) din punctele din spatele primului său serviciu, conform Infosys ATP Stats, profitând de scăderea de nivel a francezului după amânarea provocată de ploaie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici