Parisul se pregăteşte să predea ştafeta olimpică oraşului Los Angeles

Parisul va trage cortina peste o ediţie a Jocurilor Olimpice de vară care au adus sportul în inima capitalei franceze şi au redat farmecul evenimentului, predând ştafeta oraşului Los Angeles pe stadionul naţional Stade de France.

Urmărește
303 afișări
Imaginea articolului Parisul se pregăteşte să predea ştafeta olimpică oraşului Los Angeles

Parisul se pregăteşte să predea ştafeta olimpică oraşului Los Angeles

Selecţia de vedete din cadrul ceremoniei indică modul în care Los Angeles speră să se bazeze pe unul dintre principalele sale atuuri: multiculturalismul său şi strălucirea Hollywood-ului.

LA28 a anunţat că muzicienii californieni de origine Billie Eilish, Red Hot Chili Peppers şi Snoop Dogg vor cânta în cadrul ceremoniei de închidere.

Artistul H.E.R., câştigător al premiului Grammy, va interpreta imnul naţional al SUA live la Paris, în timp ce în jurul Parisului au circulat zvonuri potrivit cărora Tom Cruise va fi şi el implicat.

„Acesta este cel mai important moment din istoria LA28 de până acum, când drapelul olimpic trece de la Paris la LA", a declarat preşedintele LA28, Casey Wasserman, citat de Reuters.

Ceremonia, care începe la ora 22.00 (ora României), încheie două săptămâni de dramă sportivă în care China şi Statele Unite s-au luptat pentru primul loc în clasamentul pe medalii până la ultima probă.

SUA, pe primul loc în clasamentul medaliilor

Echipa feminină americană de baschet a învins Franţa cu un singur punct, obţinând a 40-a medalie de aur şi primul loc în clasamentul pe medalii.

Spre surprinderea multor francezi, o adevărată febră olimpică euforică a cuprins ţara gazdă în timpul Jocurilor.

Francezii au avut un nou băiat de aur de sărbătorit, înotătorul Leon Marchand devenind regele bazinului, cu patru medalii de aur în săptămâna inaugurală, înainte ca judoka francez Teddy Riner să cucerească a cincea sa medalie olimpică de aur.

Simone Biles a lăsat în urmă problemele de la Tokyo, având o revenire olimpică de succes. Ea a ajuns cea mai decorată gimnastă din lume şi a plecat cu încă patru medalii de aur pentru vitrina ei cu trofee.

Breaking-ul şi-a făcut debutul la Jocurile Olimpice - cu unele ironii pe reţelele de socializare - în timp ce baschetul 3x3, alpinismul sportiv, skateboarding-ul şi surfing-ul au fost la a doua apariţie.

CIO nu a avut parte de scandaluri majore, deşi a trebuit să se confrunte cu unele controverse.

O problemă de dopaj în care sunt implicaţi sportivi chinezi a planat asupra concursului olimpic de înot, unde Statele Unite s-au confruntat cu cea mai mare provocare la adresa dominaţiei lor din ultimele decenii.

O controversă legată de eligibilitatea sexelor a lovit competiţia de box feminin, dezvăluind relaţiile toxice dintre CIO şi o Asociaţie Internaţională de Box discreditată pe scară largă. Pugilista algeriană Imane Khelif, una dintre cele aflate în centrul disputei, a câştigat aurul.
Între timp, o curăţare a Senei în valoare de 1,5 miliarde de dolari a recompensat Parisul cu imaginea unor înotători de triatlon şi maraton care au concurat în râul care traversează centrul Parisului, fără ca acest lucru să genereze un val de îmbolnăviri - chiar dacă nivelul bacteriilor a obligat la anularea unor antrenamente.

Dar, cu toate triumfurile şi dramele sportive, pentru mulţi, cea mai mare vedetă a spectacolului a fost chiar Oraşul Luminii şi decorul fabulos pe care l-a oferit în mare parte competiţiei, de la Turnul Eiffel la grădinile opulentului Palat Versailles.

Primarul oraşului Los Angeles, Karen Bass, care va fi primul primar de culoare care va primi drapelul olimpic, a recunoscut că Parisul a stabilit un standard ridicat, exprimându-şi totodată încrederea că oraşul său se va dovedi un succesor demn.

„Va fi o provocare, dar va fi o provocare căreia îi vom face faţă", a declarat Bass reporterilor săptămâna aceasta. „Cred că Jocurile noastre vor arăta cu adevărat diversitatea şi caracterul internaţional al oraşului nostru".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici