Portugalia învinge cu noroc Cehia, celebrând recordurile lui Pepe şi Ronaldo

  • Portugalia a sărbătorit recordurile lui Ronaldo şi Pepe cu o victorie norocoasă, cu 2-1, în faţa naţionalei Cehiei.
  • Un autogol şi o eroare defensivă, în minutele suplimentare de joc, exploatată de rezerva Conceição, au salvat onoarea lusitanilor, care au revenit de la 0-1, învingând cu 2-1.
304 afișări
Imaginea articolului Portugalia învinge cu noroc Cehia, celebrând recordurile lui Pepe şi Ronaldo

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

În prima repriză, singura ocazie importantă i-a aparţinut lui Ronaldo, puţin după o jumătate de oră de joc, şutul acestuia, cu privirea în pământ, fiind parat de Jindrich Stanek.

Statistica după 45 de minute de joc indica o dominare totală a lusitanilor, cu niciun şut spre poarta acestora dinspre partea cehă.

Ronaldo, aflat la a şasea prezenţă record la un european, nu a strălucit în ofensivă, în ciuda mai multor tentative de a se evidenţia. Contrar jocului, cu o posesie covârşitoare de partea portugheză, Cehia a deschis scorul în minutul 62, după o construcţie frumoasă, la capătul căreia Lukas Provod l-a învins cu un şut din marginea careului pe Costa, pentru un 0-1 neverosimil.

Cehii au continuat să joace compact în defensivă, dar au rezistat fără gol doar 7 minute. La o centrare a portughezilor în faţa porţii, portarul Stanek a respins în faţă în picioarele lui Robin Hranac, mingea ajungând în poartă.

Încurajaţi de cadoul primit, coechipierii lui Pepe, devenit cel mai vârstnic jucător din istorie la un european, au intensificat ofensiva şi, după o bară a lui Ronaldo, au marcat din faţa porţii, prin Diogo Jota. Însă, bucuria jucătorilor portughezi şi a suporterilor lor a fost scurtă, asistenţii VAR invalidând reuşita pe motiv de offside.

În cele din urmă, în al doilea minut suplimentar de joc, Francisco Conceição, fiul mai celebrului său tată Sérgio Conceição, trimis în teren în minutul 90, a profitat de o ezitare a unui fundaş, care a alunecat şi i-a lăsat mingea pe tavă, la 2 metri în faţa porţii, pentru a marca pentru 2-1.

Portugalia ocupă acum locul secund în clasament, la egalitate de puncte cu Turcia, care a învins tot marţi, cu 3-1, Georgia.

Cele două meciuri au încheiat prima rundă a fazei grupelor, urmând ca de miercuri să înceapă meciurile rundei secunde.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici