Posibilă confruntare Nadal - Djokovic în turul doi la Paris 2024

Novak Djokovic, cap de serie numărul unu, l-ar putea înfrunta pe Rafael Nadal, de 14 ori campion la Roland Garros, într-un meci cap de afiş din turul doi al probei de simplu masculin de la Jocurile Olimpice, după ce joi a fost efectuată tragerea la sorţi la Roland Garros.

Urmărește
99 afișări
Imaginea articolului Posibilă confruntare Nadal - Djokovic în turul doi la Paris 2024

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

Tragerea la sorţi a tabloului de simplu masculin al turneului de tenis de la Jocurile Olimpice face posibilă o probabilă întâlnire de top în turul doi, între spaniolul Rafael Nadal, prezent la tragerea la sorţi, şi principalul favorit, Novak Djokovic.

Sârbul Djokovic, care încearcă să câştige medalia de aur olimpică, ce îi lipseşte din palmares, a fost promovat cap de serie numărul unu după retragerea italianului Jannik Sinner, şi îl va înfrunta pe australianul Matthew Ebden în runda inaugurală.

Dacă Rafael Nadal, în vârstă de 38 de ani, îl va învinge pe ungurul Marton Fucsovics, cei doi se vor întâlni în turul doi. Istoria confruntărilor directe dintre cei doi include 10 ori înfruntări pe zgura pariziană de la Roland Garros, dintre care trei în finală, toate câştigate de Nadal.

Nadal, care a câştigat aurul olimpic la simplu în 2008 şi la dublu în 2016, a fost prezent la tragerea la sorţi alături de dublul campion olimpic la simplu Andy Murray, fostul câştigător de la Roland Garros Stan Wawrinka, Angelique Kerber şi Elina Svitolina.

Atât Murray, cât şi Kerber se vor retrage după Jocurile Olimpice, în timp ce Nadal încă nu a confirmat exact când îşi va încheia cariera, după ce iniţial a spus că acesta va fi ultimul său an.

„Sunt încântat să am şansa de a mă întoarce aici, în acest loc special", a declarat Nadal, de 22 de ori campion de Grand Slam. „Nu am putut petrece mult timp aici în acest an", a mai spus acesta, citat de Reuters.

Nadal a fost învins în runda inaugurală a French Open din acest an de germanul Alexander Zverev.

Carlos Alcaraz, cap de serie numărul doi la masculin, care şi-a adjudecat al patrulea titlu de Grand Slam câştigând Wimbledon luna aceasta, îl va înfrunta în primul tur pe libanezul Hady Habib.

Campionul en-titre la simplu masculin Alexander Zverev, cap de serie numărul trei, îl va înfrunta pe spaniolul Jaume Munar în meciul său de deschidere.

Nadal şi Alcaraz şi-au unit forţele pentru a forma o echipă spaniolă de vis la dublu masculin şi, deşi nu sunt capi de serie, vor fi puternici pretendenţi la medalii. Ei vor juca în primul tur cu argentinienii Maximo Gonzales şi Andres Molteni, capi de serie.

La dublu masculin, britanicul Andy Murray, alături de Dan Evans îi vor înfrunta pe japonezii Taro Daniel şi Kei Nishikori. Murray s-a retras mai devreme din proba de simplu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici