Spania învinge Georgia fără emoţii şi va întâlni Germania în sferturi la Euro 2024

Spania a trecut cu bine de o primă sperietură, după autogolul lui Le Normand, şi s-a impus clar în faţa celei mai mari surprize de la Euro 2024, naţionala Georgiei, cu 4-1 (1-1), în optimile de finală ale competiţiei. Pe 5 iulie, la Stuttgart, ibericii întâlnesc Germania în sferturile de finală.

322 afișări
Imaginea articolului Spania învinge Georgia fără emoţii şi va întâlni Germania în sferturi la Euro 2024

Fabian Ruiz înscrie cu capul

Portarul Mamardashvili a fost principalul protagonist al începutului de meci, salvând o primă şansă de gol a spaniolilor, după ce a parat lovitura de cap a lui Carvajal, la capătul unui corner.

În ciuda cursului jocului, georgienii au deschis scorul, graţie unui autogol al lui Robin Le Normand, în minutul 18.

Spania a egalat în minutul 39, cu un şut puternic şi bine plasat al lui Rodri, nu înainte ca Mamardashvili să fi avut alte trei intervenţii salvatoare.

Georgienii au şi ei o şansă bună de a prelua din nou conducerea, la începutul reprizei secunde, şutul lui Kvaratskhelia de la distanţă trecând foarte puţin pe lângă poartă.

Lamine Yamal a stat la baza golului cu care Spania s-a desprins pe tabelă. După lovitura sa liberă respinsă de portarul georgian, mingea i-a revenit în cele din urmă, punându-l în poziţia de servant, cu o centrare lobată frumos în careu spre Fabian Ruiz (Spania), care l-a învins pe fundaşul advers în duelul aerian şi a înscris cu capul din apropiere, pentru 2-1.

Descătuşată, Spania nu a mai putut fi oprită din drumul spre sferturile de finală. Georgianul Giorgi Gvelesiani, a returnat cadoul din prima repriză, marcându-şi în proprie poartă, în minutul 74, dar asistentul VAR s-a opus, anulând reuşita pentru un offside.

La nici un minut distanţă, Nico Williams a dus scorul la 3-1, după o acţiune individuală şi un şut imparabil, din careu, sub bara porţii georgiene.

După alte două ocazii, la care Yamal a ratat şansa de a deveni cel mai tânăr marcator la un Euro, Dani Olmo l-a executat pe Mamardashvili, cu un şut pe jos, din marginea careului, stabilind scorul final de 4-1.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici