Supercupa României: Farul Constanţa – Sepsi | Pe mâna tinerilor

Sâmbătă, 8 iulie, de la ora 20:00, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti, se joacă Supercupa României: Farul Constanţa – Sepsi OSK. Privim acest duel şi din perspectiva jucătorilor eligibili naţionalei U21, transmite frf.ro.

Urmărește
1767 afișări
Imaginea articolului Supercupa României: Farul Constanţa – Sepsi | Pe mâna tinerilor

Nu e nicio surpriză faptul că Farul Constanţa, una dintre cele mai importante pepiniere ale fotbalului românesc, are pentru acest debut de sezon mai multe variante de jucători eligibili naţionalei U21 decât adversara de astăzi.

Începând din 2023-2024, echipele trebuie să aibă în permanenţă pe teren cel puţin un jucător născut începând cu 1 ianuarie 2002. Iar Farul are cel puţin 14 astfel de variante!

Farul îi are în lot pe Borza, cotat la 1 milion de euro pe Transfermarkt, şi Mazilu (1,3 milioane euro), care, la nici 18 ani, au reprezentat România la EURO U21, sau pe Enes Sali, cel mai tânăr debutant din istoria naţionalei. Ambii au contribuit la titlul câştigat în această vară.

Aşa cum ne-a obişnuit, Gheorghe Hagi mai propune alte două nume interesante pentru noul sezon, ambele în ofensivă: Alexandru Stoian, care debuta în Liga 1 la nici 15 ani, şi Iustin Doicaru, o ”aripă” care a impresionat în Liga Elitelor U16, fiind desemnat şi jucătorul finalei.

De partea cealaltă, deţinătoarea Cupei României l-a adus liber de contract de la Gloria Buzău pe fundaşul dreapta Bogdan Oteliţă, care are şi două selecţii, în primăvară, la naţionala U20, în partidele cu Portugalia şi Norvegia. Tot din Liga 2 vine şi un alt fundaş, Darius Oroian, care a bifat 21 de partide în tricoul Stelei.

În rest, Liviu Ciobotariu a promovat la Sepsi mai mulţi tineri de la juniori sau de la echipa secundă, între ei şi pe fratele lui Roland Niczuly, Rajmund, şi el tot portar. La mijloc îl mai regăsim pe Ákos Nistor, care a intrat pe teren sezonul trecut, în play-off, pe finalul jocului cu FCSB, 1-3.

Tinerii U21 propuşi de cele două echipe în noul sezon

Sepsi OSK
Portari: Hunor Gedo (2004), Rajmund Niczuly (2004)
Fundaşi: Bogdan Oteliţă (2002), Darius Oroian(2003), Krisztián Dobozi (2004)
Mijlocaşi: Ákos Nistor (2004), Denis Renţa (2004)

Farul Constanţa
Fundaşi: Dan Sîrbu (2003), Darius Grosu (2002), Andrei Borza (2005), Gabriel Dănuleasă (2003), Gabriel Buta (2002)
Mijlocaşi: Luca Banu (2005), Ionuţ Cercel (2006), Nicolas Popescu (2003), Valentin Dumitrache (2003)
Atacanţi: Adrian MaziluU (2005), Iustin Doicaru (2007), Luca Andronache (2003), Alexandru Stoican (2007), Enes Sali(2006)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici