Verstappen, ca vântul şi ca gândul: a fost cel mai rapid, dar n-a prins pole-ul în Belgia

Charles Leclerc, de la Ferrari, a obţinut sâmbătă pole position-ul în Marele Premiu al Belgiei, unde campionul Formulei 1, Max Verstappen, a înregistrat cel mai bun timp în condiţii de ploaie, dar are o penalizare de 10 locuri pe grila de start, pentru că a montat un al cincilea motor.

Urmărește
202 afișări
Imaginea articolului Verstappen, ca vântul şi ca gândul: a fost cel mai rapid, dar n-a prins pole-ul în Belgia

Verstappen

Liderul clasamentului piloţilor şi triplul campion mondial Verstappen va pleca duminică de pe locul 11 pe grila de start, după ce Red Bull a decis să îşi asume penalizarea la Spa, care poate fi o pistă mai uşoară pentru depăşiri, în timp ce oladezul încearcă să obţină a patra victorie consecutivă în Belgia.

Sergio Perez de la Red Bull, aflat sub presiune în ultima vreme după o serie de performanţe slabe, va fi alături de Leclerc pe prima linie, cu Lewis Hamilton de la Mercedes al treilea pe grilă şi Lando Norris de la McLaren alcătuind a doua linie.

„Cu siguranţă nu mă aşteptam ca în acest weekend, în condiţii dificile, să facem ceva peste aşteptările noastre", a spus Leclerc.

„Trebuie să ne concentrăm pe mâine şi pe ce se va întâmpla când ploaia va dispărea. Fără ploaie, locul 5 era poziţia pentru care ne luptam cu Mercedes-ul. Ploaia ne-a ajutat, dar nu am de gând să mă plâng".

Norris este al doilea în clasament, la 76 de puncte în spatele lui Verstappen, şi va încerca să profite de acest lucru ca de o altă mare şansă de a reduce diferenţa, mai ales în condiţiile în care previziunile indică o pistă mai uscată.

Verstappen a stabilit un timp de un minut 53,159 secunde, pe care nimeni nu l-a putut depăşi, însă Leclerc, cu 0,595 secunde mai lent, va fi omul de pe prima poziţie a grilei.

Oscar Piastri de la McLaren, care a câştigat primul său Mare Premiu F1 weekendul trecut în Ungaria, porneşte al cincilea, iar George Russell al şaselea cu Mercedes-ul.

Coechipierul lui Leclerc de la Ferrari, Carlos Sainz, va pleca al şaptelea pe grila de start, iar Fernando Alonso de la Aston Martin al optulea, cu Esteban Ocon de la Alpine al nouălea şi Alexander Albon de la Williams al zecelea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici