- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (05.04.2024, 12:04)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Astm: O nouă cauză a leziunilor pulmonare, descoperită de oameni de ştiinţă
- Oamenii de ştiinţă britanici au identificat o cauză fundamentală a daunelor provocate de astm.
- Cercetările lor arată că celulele care căptuşesc căile respiratorii sunt deteriorate semnificativ în timpul unui atac.
Urmărește
519 afișări
Astm: O nouă cauză a leziunilor pulmonare, descoperită de oameni de ştiinţă
Echipa de la Kings College London a publicat descoperirea în revista Science.
Cercetătorii sugerează că medicamentele care previn deteriorarea celulelor ar putea fi mai eficiente decât cele care tratează doar simptomele.
Căile respiratorii ale persoanelor cu astm sunt sensibile la factori declanşatori precum polenul, animalele de companie şi exerciţiile fizice. Când sunt expuse la aceşti factori, căile respiratorii se inflamează şi se umflă, provocând simptome precum tusea, respiraţia şuierătoare şi dificultăţi de respiraţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Medicamentele existente, cunoscute sub numele de inhalatoare, pot reduce inflamaţia şi pot menţine căile respiratorii deschise. Cu toate acestea, atacurile repetate de astm pot duce la cicatrizarea permanentă şi la îngustarea căilor respiratorii.
Cercetătorii au descoperit că, în timpul unui atac de astm, muşchii care înconjoară căile respiratorii se contractă, comprimând celulele mucoasei. Acest lucru deteriorează mucoasa, ducând la inflamaţie pe termen lung, vindecare defectuoasă şi infecţii, care pot declanşa mai multe atacuri.
Profesorul Jody Rosenblatt, autorul principal al studiului, a declarat pentru BBC: "Această căptuşeală este prima linie de apărare a organismului împotriva infecţiilor, dar este deteriorată în timpul atacurilor de astm. Există o rană constantă care se produce - este un cerc vicios. Dacă putem bloca daunele, sperăm că acest lucru ar putea preveni apariţia atacurilor".
Un posibil tratament preventiv pe care cercetătorii îl analizează este un element numit gadoliniu, care pare să fie eficient la şoareci.
Totuşi, sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă este sigur şi eficient pentru utilizarea la om.
"Această descoperire deschide noi perspective pentru explorarea unor noi opţiuni de tratament de care persoanele cu astm au nevoie urgentă”, spune Dr. Samantha Walker, director de cercetare şi inovare la Asthma and Lung UK.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe