Cele 10 întrebări la care trebuie să răspundă cei care doresc să lucreze la Google

Inginerul informatician Pierre Gauthier a susţinut un interviu de angajare în compania Google şi s-a gândit să împărtăşească experienţa sa pe blogul personal.

Urmărește
4453 afișări
Imaginea articolului Cele 10 întrebări la care trebuie să răspundă cei care doresc să lucreze la Google

Cele 10 întrebări la care trebuie să răspundă cei care doresc să lucreze la Google

Pentru a lucra la Google, este nevoie de o minte ascuţită, dar pe lângă cunoştinţe solide, este nevoie şi de un bun management al lucrului şi abilităţi de codificare, notează Descoperă.

Acestea sunt cele 10 întrebări la care acesta a trebuit să răspundă:

1. Care este funcţia inversă a celei "malloc" în C++?

2. Ce funcţie în Unix lasă un soket să primească conexiuni?

3. Câţi biţi sunt necesari pentru stocarea adresei MAC?

4. Sortează timpul necesar pentru: Citirea regiştrilor PC-ului (computerului), citirii diskului, schimbării contextului, citirii memoriei sistemului.

5. Ce este un "inode" în Linux?

6. Ce funcţie a Linuxului preia o interogare şi întoarce un "inode"?

7. Care este numele unui semnal "Ucide"?

8. De ce sortarea rapidă este cea mai bună metoda de sortare?

9. Există o mulţime de 10.000 de valori de 16 biţi, cum numeri mai eficient biţii?

10.Care este tipologia pachetelor schimbate (transferate) pentru a stabili o conexiune TCP?

Da, par nişte întrebări destul de grele, însă dacă persoanele intervievate au cunoştiinţe în acest domeniu, acestea nu mai par atât de complicate. În ciuda acestui interviu, zilele petrecute la Google reprezintă o experienţă benefică atât din punct de vedere profesional, cât şi personal: angajaţii dispun de bufeturi cu mâncare, locuri colorate de depozitare a bicicletelor şi chiar căţei care se află în incinta companiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici