- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (23.07.2014, 13:28)
- Florin Badescu
Elefantul are cel mai performant nas din regnul animal
Nasul elefanţilor nu este doar foarte lung, ci este de asemenea cel mai performant din tot regnul animal, potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă japonezi.
Urmărește
758 afișări
Elefantul are cel mai performant nas din regnul animal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Genomul elefantului african conţine cel mai mare număr de gene asociate cu receptorii olfactivi (aproape 20.000), se afirmă în acest studiu publicat marţi în revista Genome Research.
Acest lucru înseamnă că elefantul dispune de un miros de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului, de două ori mai performant decât cel al câinelui, iar pahidermele îl întrec în acest domeniu pe precedentul deţinător al recordului din regnul animal, şobolanul.
Studiul a fost coordonat de Yoshihito Nimura, cercetător la Universitatea din Tokyo.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Marina SUA vrea să preia o fostă bază norvegiană subterană, ca punct logistic pentru operaţiunile din zona arctică unde patrulează submarinele ruseşti
-
Şefa FMI: Ameninţarea tarifelor impuse de Trump sporeşte incertitudinea economică globală
-
Rusia a început războiul cu o blocadă a porturilor ucrainene la Marea Neagră, dar acum situaţia s-a inversat
Felul în care acele gene olfactive funcţionează nu este foarte bine înţeles deocamdată, dar acest proces le-a permis elefanţilor să supravieţuiască de-a lungul epocilor. Într-adevăr, acest simţ permite pahidermelor să găsească hrană, parteneri şi să evite prădătorii.
În cadrul studiului, savanţii niponi au comparat aparatul olfactiv al elefantului cu cele ale altor 13 animale, inclusiv cai, iepuri, porci de Guineea, vaci şi cimpanzei.
Primatele şi oamenii sunt vieţuitoarele care au cel mai redus număr de gene asociate cu simţul mirosului, afirmă autorii studiului. "Acest lucru ar putea reprezenta o consecinţă a faptului că ne bazăm mai puţin pe miros, iar simţul vederii a progresat", spune coordonatorul studiului.
Citește pe alephnews.ro: FT: Donald Trump și-a revizuit promisiunea de campanie de a pune capăt războiului din Ucraina în „24 de ore”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
J-Hope, membrul BTS, pleacă în turneul „Hope on the Stage”. Este primul turneu solo după încheierea serviciului militar
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Miracol după incendiile din Malibu, California! Singurele lucruri care nu au ars: „Dumnezeu există”
CANCAN.RO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe