- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BANGALORE, (18.12.2014, 14:57)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
India a lansat cu succes cea mai mare rachetă din istoria ei spaţială - FOTO
India a lansat cu succes, joi, cea mai mare rachetă din istoria ei spaţială, care include şi o capsulă ce ar putea fi utilizată în viitor pentru transportarea unor astronauţi în spaţiu, în cadrul unui foarte ambiţios program spaţial.
Urmărește
315 afișări
India a lansat cu succes cea mai mare rachetă din istoria ei spaţială (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Racheta, concepută pentru a transporta sateliţi de comunicaţii de dimensiuni mari, a decolat din Sriharikota, o localitate aflată în statul Andhra Pradesh.
"Aceasta este o zi foarte importantă în istoria programului spaţial indian", a declarat directorul Agenţiei spaţiale indiene (ISRO), K.S. Radhakrishnan, din sala de control a lansărilor spaţiale, în ovaţiile inginerilor şi experţilor prezenţi la eveniment.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ordonanţa-trenuleţ nu va rezolva nimic. Bugetul României e o cutie neagră urât mirositoare. Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Banii negri din campanie: ANAF verifică modul în care a fost finanţată campania lui Georgescu
-
SUA sancţionează CPI pentru susţinerea Israelului
-
Barna: Nu luăm în calcul majorarea TVA, Nu modificăm impozitul pe salarii
Cercetătorii de la ISRO încheie în acest fel cu bine un an marcat de lansarea reuşită în luna septembrie a unei sonde marţiene, cu un buget redus, devenind prima ţară din Asia care va ajunge pe planeta roşie.
India, care a lansat deja mai mulţi sateliţi uşori, a întâmpinat anumite dificultăţi în trecut în ceea ce priveşte plasarea pe orbită a unor lansatoare mai grele.
Noua rachetă, care cântăreşte 630 de tone şi poate să transporte o încărcătură de 4 tone, va permite Indiei să obţină o cotă mult mai mare pe piaţa lansărilor de sateliţi, estimată la 300 de miliarde de dolari.
Racheta, denumită Geostationary Satellite Launch Vehicle Mk-III, a transportat o capsulă spaţială - fără echipaj uman la bord - care, potrivit ISRO, s-a desprins de lansator şi a căzut în Golful Bengal, în largul coastelor estice ale Indiei, la 20 de minute după lansare.
Această capsulă a fost concepută pentru a transporta la bordul ei până la trei astronauţi.
Programul spaţial cu astronauţi la bord al Indiei a suferit câteva amânări în ultimii ani, iar ISRO consideră că are nevoie de încă şapte ani înainte de a putea să trimită un om în spaţiu.
Citește pe alephnews.ro: Vizita lui Donald Trump Jr. ar fi fost „înscenată”. „Yankee, du-te acasă” citează un deputat al celui mai mare partid din Groenlanda
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oamenii din orașe aglomerate se simt mai singuri. Radu Leca, psiholog: „Avem de-a face cu un element numit acceptare de sine”
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Ce pensie primește un român în 2025, dacă se pensionează fără să fi muncit vreo zi în viața lui
GANDUL.RO
Se trimit NOI DECIZII de RECALCULARE a PENSIILOR. Anunț de Casa de Pensii: Un MILION de pensionari le PRIMESC în IANUARIE
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe