Motivul incredibil pentru care femeile cu studii superioare aleg să îşi îngheţe ovulele. Ce rol joacă generaţia "bărbaţilor dispăruţi"

O nouă cercetare demontează mitul potrivit căruia femeile aleg să-şi îngheţe ovulele pentru a-şi stabili priorităţile în carieră. În schimb, discrepanţa din ce în ce mai mare dintre nivelul de educaţie al bărbaţilor şi cel al femeilor face ca această opţiune să devină atractivă pentru numărul ridicat al femeilor cu studii superioare, scrie Independent.

Urmărește
1350 afișări
Imaginea articolului Motivul incredibil pentru care femeile cu studii superioare aleg să îşi îngheţe ovulele. Ce rol joacă generaţia "bărbaţilor dispăruţi"

Motivul incredibil pentru care femeile cu studii superioare aleg să îşi îngheţe ovulele

Un nou studiu antropologic împrumută termenul folosit în China pentru femeile necăsătorite, ”leftover women", indicând că acestea, femei cu studii superioare, decid să-şi îngheţe ovulele deoarece nu reuşesc să găsească bărbaţi egali din punct de vedere educaţional, iar tendinţa este în creştere.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Yale, vinpvată este generaţia "bărbaţilor dispăruţi", care a apărut ca urmare a faptului că din ce în ce mai puţini bărbaţi îşi doresc să urmeze o specializare în învăţământul superior .

Studiul în cauză a examinat 150 de femei din 8 clinici din Statele Unite şi Israel care au decis să-şi îngheţe ovulele. Mai mult de 90% dintre acestea au spus că îşi "păstrează" ovulele pentru că sunt singure sau necăsătorite, 81% declarând că au urmat cursurile unei universităţi.

"Există un decalaj major - lipsesc literalmente bărbaţii, nu există printre aceştia absolvenţi de colegiu. În termeni simpli, este vorba despre un surplus de femei educate", a declarat autorul studiului Marcia Ihorn, profesor de antropologie la Yale .

Situaţia este similară pentru Marea Britanie, conform profesorului Geeta Nargund, directorul medical al Creative Fertility, care a declarat pentru The Telegraph că "este un motiv de bucurie că din ce în ce mai multe femei aleg să meargă la universitate şi să aibă o educaţie, dar, în acelaşi timp, când vine vorba să pornească o familie, se pare că există o problemă socială ".

"Femeile ne spun frecvent că îşi îngheaţă ovulele deoarece bărbaţii pe care îi întâlnesc se simt ameninţaţi de succesul lor şi astfel nu sunt dispuşi să îşi ia un angajament şi să formeze împreună o familie", a adăugat ea.

Procedura de îngheţare a ovulelor le-a permis unor 3.676 de femei din Regatul Unit să-şi pună perioada maternităţii în aşteptare, până în 2014, şi se aşteaptă ca situaţia să continue, mai ales că 36,8% din femeile britanice s-au înscris la facultate anul trecut, comparativ cu 27,2% dintre bărbaţi.

"Cred că este o problemă care a fost interpretată greşit - această idee a unei femei care face carieră dar care este egoistă pentru că îşi pune fertilitatea în aşteptare", a spus profesorul Inhorn.

"Ca feministă, cred că este minunat că femeile se descurcă atât de bine, dar cred că se plăteşte un preţ prea mare", a adăugat aceasta.

"Aceste femei nu au reuşit să găsească bărbaţi educaţi dispuşi să se angajeze la viaţa de familie, ceea ce reflectă creşterea acestei tendinţe, care este puţin discutată dar reprezintă o problemă. Există femei educate, iar numărul lor îl întrece pe cel al absolvenţilor de sex masculin", încheie raportul în cauză.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici