- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (08.03.2011, 12:29)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
NASA: Nu există dovezi ale urmelor de viaţă extraterestră într-un meteorit
Cercetătorii de la NASA au declarat, luni, că nu există nicio dovadă ştiinţifică în sprijinul declaraţiilor făcute de unul dintre colegii lor, care a afirmat recent că a descoperit urme de viaţă extraterestră fosilizate în câteva fragmente de meteorit.
Urmărește
170 afișări
NASA: Nu există dovezi ale urmelor de viaţă extraterestră într-un meteorit (Imagine: Florin Gheorghe/Mediafax Foto)
Agenţia spaţială americană a dorit să se distanţeze în mod formal de articolul unuia dintre cercetătorii săi, Richard Hoover, publicat, vineri, în Journal of Cosmology, care a declanşat un val de entuziasm, dar şi de scepticism în cadrul comunităţii ştiinţifice internaţionale.
Acest savant a tranşat mai întâi fragmente din mai multe tipuri de meteoriţi, numite chondrite carbonatice, susceptibile de a conţine apă şi materii organice, pe care le-a analizat apoi la microscop.
Cercetătorul a descoperit organisme care semănau cu bacteriile şi pe care le-a denumit "fosile autohtone", despre care afirmă că nu ar proveni din contaminarea probei - atunci când meteoritul intră în atmosfera Terrei -, ci direct din spaţiu şi din organismele vii conţinute în comete, meteoriţi şi alte corpuri cereşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Furtul tezaurului. Explicaţiile date de Directorul Muzeului Naţional de Istorie / Expoziţia, asigurată la peste 30 milioane de euro / Ziar olandez: Hoţii ar fi fugit în Germania
-
The Times: „Ucraina are nevoie de Trump”. Care sunt cele patru scenarii privind încheierea războiului dintre Rusia şi Ucraina
-
Trump impune tarife draconice pentru toate produsele şi interdicţii de călătorie Columbiei / Replica preşedintelui Columbiei
"Aceasta este o afirmaţie făcută de Richard Hoover de mai mulţi ani", a declarat Carl Pilcher, directorul Institutului de astrobiologie al NASA.
"Nu cunosc niciun alt cercetător specialist în meteoriţi care să sprijine aceste afirmaţii mai degrabă extraordinare, potrivit cărora ar exista dovezi ale prezenţei unor microbi în meteoriţi, înainte ca aceştia să ajungă pe Terra şi nu prin contaminare după sosirea lor pe Terra", a adăugat Carl Pilcher.
"Explicaţia cea mai simplă este că, dacă există microbi în meteoriţi, aceştia sunt microbi pământeni. Cu alte cuvinte, este vorba de o contaminare", a concluzionat Pilcher.
Carl Pilcher a subliniat faptul că meteoriţii analizaţi de Richard Hoover au ajuns pe Terra în urmă cu 100 - 200 de ani, că ei au fost manevraţi de nenumărate ori de către om: "deci ne putem aştepta să găsim microbi pe ei".
Paul Hertz, un cercetător al NASA de la Washington, a publicat la rândul său un comunicat, în care precizează faptul că agenţia spaţială americană nu susţine afirmaţiile lui Richard Hoover.
"Chiar dacă noi susţinem schimburile libere de idei, date şi informaţii în cadrul cercetărilor ştiinţifice şi tehnice, NASA nu poate să susţină anunţul unei descoperiri ştiinţifice care nu a fost revăzută de cercetătorii ei şi care nu a fost examinată în amănunt de alţi experţi calificaţi", a declarat Hertz.
În opinia lui Rudy Schild, redactorul-şef al revistei Journal of Cosmology şi cercetător la Harvard Smithsonian Center for Astrophysics, Richard Hoover este "un cercetător foarte respectat şi un astrobiolog cu o reputaţie exemplară în cadrul NASA".
"Ţinând cont de natura controversată a acestei descoperiri, am invitat 100 de experţi şi peste 5.000 de persoane din comunitatea ştiinţifică pentru a studia acest articol şi pentru a ne propune analizele lor critice", a adăugat Rudy Schield.
Comentariile lor vor fi publicate în perioada 7 - 10 martie.
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cine este omul care conduce cel mai important lanţ de restaurante din România şi coordonează o echipă de 1.500 de oameni
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
PROSPORT.RO
Simona Amânar a ajuns de nerecunoscut. Cum arată fosta campioană olimpică acum, la 45 de ani
CANCAN.RO
Orașul din România în care vin ninsorile săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Weather.com
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe