- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (26.04.2024, 09:00)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primul vaccin împotriva melanomului, testat în Marea Britanie. Foloseşte tehnologia ARN mesager
- Medicii au început să testeze pe sute de pacienţi primul vaccin oncologic personalizat cu ARNm din lume pentru melanom, o formă de cancer de piele.
- Cercetătorii au salutat potenţialul său de a vindeca definitiv cancerul.
- Vaccinul „schimbător” are, de asemenea, potenţialul de a opri cancerul de vezică urinară, de plămâni şi de rinichi.
Urmărește
888 afișări
Primul vaccin împotriva melanomului, testat în Marea Britanie. Foloseşte tehnologoia ARN mesager
Melanomul afectează aproximativ 132.000 de persoane pe an la nivel mondial şi este cel mai mare ucigaş de cancer de piele. În prezent, chirurgia este principalul tratament, iar alte variante includ radioterapia, medicamentele sau chimioterapia.
Experţii din Marea Britanie au început o serie de teste în care injecţiile sunt personalizate pentru fiecare pacient participant, iar prin intermediul dozelor administrate îi spun organismului pacientului să vâneze celulele canceroase pentru a preveni reapariţia bolii, notează The Guardian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Testele se află în al treilea stadiu, cel final, după ce rezultatele celei de-a doua etape au arătat că vaccinurile au redus drastic riscul de reapariţie a cancerului la pacienţii cu melanom, potrivit sursei citate. Cercetările şi testele sunt conduse de University College London Hospitals NHS Foundation Trust (UCLH) din Marea Britanie.
Pacienţii au primit 1 mg de vaccin cu ARNm la fiecare trei săptămâni, pentru un maxim de nouă doze, şi 200 mg de Keytruda la fiecare trei săptămâni (maxim 18 doze) timp de aproximativ un an.
Dr. Heather Shaw, coordonatorul naţional al studiului, a declarat că vaccinurile au potenţialul de a vindeca persoanele cu melanom, iar acestea sunt testate şi în cazul altor tipuri de cancer, printre care cel pulmonar, de vezică urinară şi de rinichi.
„Acesta este unul dintre cele mai interesante lucruri pe care le-am văzut de foarte mult timp”, a declarat Shaw, potrivit The Guardian.
Cum funcţionează vaccinul
Această injecţie este o terapie neoantigenă individualizată şi poate determina sistemul imunitar să lupte în funcţie de tipului specific de cancer al pacientului, relevă Sky News.
Pentru a crea terapia personalizată, se prelevează o mostră de tumoră şi se secvenţiază ADN-ul acesteia, iar inteligenţa artificială joacă, de asemenea, un rol important. Rezultatul este o injecţie anticancerigenă personalizată care este specifică tumorii pacientului.
Scopul final este de a vindeca definitiv pacienţii de cancerul lor, a spus Shaw.
„Cred că există o speranţă reală că acestea vor fi schimbătoarele de joc în imunoterapie”, a spus ea.
Etapa a treia a studiului, cea finală, va include un număr mai mare de pacienţi, iar cercetătorii speră să recruteze aproximativ 1.100 de persoane.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe