- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (26.12.2013, 17:46)
- Florin Badescu
Purceluşi care strălucesc în întuneric, creaţi de Crăciun, cu ajutorul ADN-ului unor meduze - VIDEO
Cercetătorii din China au creat în laborator, cu ocazia Crăciunului, 10 purceluşi care strălucesc în întuneric sub acţiunea razelor fluorescente, cu ajutorul unei tehnici inventate de oamenii de ştiinţă de la Facultatea de medicină Manoa din cadrul Universităţii Hawaii.
Urmărește
441 afișări
Purceluşi care strălucesc în întuneric, creaţi de Crăciun, cu ajutorul ADN-ului unor meduze - VIDEO
Potrivit huffingtonpost.com, cercetătorii de la Universitatea de Agricultură din China de Sud au reuşit această performanţă insolită prin injectarea unei proteine fluorescente, extrasă din ADN-ul unor meduze, în embrionii de porc, obţinând astfel în laborator 10 purceluşi care strălucesc în nuanţe de verde.
Aceeaşi tehnică a fost utilizată în Turcia, la începutul acestui an, pentru a crea primii iepuraşi care strălucesc în întuneric. În aceeaşi ţară se lucrează în prezent pentru obţinerea unor oi "fluorescente".
Oamenii de ştiinţă nu creează aceste animale de fermă pentru a obţine un fel de "decor de sezon". Scopul cercetătorilor este acela de a inventa o metodă eficientă şi ieftină pentru a putea introduce în corpul uman o genă cu efecte benefice cu scopul de a trata o serie de maladii genetice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israel și SUA continuă la Doha negocierile privind acordul de încetare a focului în Gaza. Trump își menține avertismentul că „se va dezlănțui iadul în Orientul Mijlociu” dacă Hamas nu eliberează ostaticii până la învestirea sa de pe 20 ianuarie
-
Poliţiştii protestează în toată ţara. Unii donează sânge în loc să meargă la muncă
-
Donald Trump anunţă că se va întâlni „foarte repede” cu Putin după preluarea mandatului la Casa Albă
-
Românii au încheiat anul 2024 cu o inflaţie anuală de 5,1%
Medicul Stefan Moisyadi de la Universitatea din Hawaii spune că această tehnică va fi benefică pentru multe persoane care suferă de o maladie sangvină rară, denumită hemofilie. "Putem să producem astfel enzime, mult mai ieftin, lucrând pe animale, decât într-o uzină care ar costa multe milioane de dolari pentru a fi construită".
Potrivit aceluiaşi cercetător, cei 10 purceluşi din China nu au fost deloc afectaţi de acea proteină cu efect fluorescent şi vor avea probabil o speranţă de viaţă egală cu a tuturor semenilor lor. "Lumina verde este doar un marker ce arată că metoda funcţionează perfect", a spus Stefan Moisyadi.
Citește pe alephnews.ro: Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum afectează muzica modul în care iubești? Ana Maria Ambrosă, psiholog: „Muzica reflectă adesea trăsături de personalitate”
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce s-a descoperit pe cadavrul femeii ucise din Bragadiru. Medicii legiști au examinat trupul
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe