- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (05.05.2014, 16:03)
- Florin Badescu
STUDIU: Cauzele autismului - jumătate genetice, jumătate de mediu
Un studiu de amploare realizat în Suedia indică faptul că genele sunt la fel de importante ca factorii de mediu în rândul cauzelor autismului, în condiţiile în care cercetările precedente acordau eredităţii o importanţă mult mai mare.
Urmărește
597 afișări
STUDIU: Cauzele autismului - jumătate genetice, jumătate de mediu (Imagine: Shutterstock)
Cercetătorii s-au declarat surprinşi când au descoperit că ereditatea are o pondere de circa 50%, mult mai puţin decât estimările precedente de 80-90%, potrivit unui articol publicat în Journal of the American Medical Association.
Aceste rezultate provin din analiza datelor medicale colectate de la peste 2 milioane de persoane din Suedia între 1982 şi 2006, acesta fiind cel mai mare studiu din lume despre originile genetice ale autismului, o boală care afectează aproximativ o persoană dintr-o sută pe plan mondial. Statisticile americane recente estimează că o persoană din 68 suferă de autism în Statele Unite.
"Suntem surprinşi de rezultate, pentru că nu ne aşteptam ca factorii de mediu să fie la fel de importanţi (ca cei genetici, n.r.) în declanşarea autismului", a declarat Avi Reichenberg, cercetător la Mount Sinai Seaver Center for Autism Research din New York.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Zuckerberg cere sprijinul lui Trump pentru a contracara sancţiunile UE asupra companiilor americane
-
Numărul victimelor incendiilor din California a crescut
-
Traficul rutier este îngreunat pe mai multe şosele importante din România din cauza ceţii
Aceşti factori, nedetaliaţi în studiu, ar putea include, potrivit autorilor, statutul socio-economic al familiei, complicaţii apărute la naştere, infecţii materne şi medicamente administrate înainte şi în timpul sarcinii.
Coautori ai studiului sunt cercetătorii de la King's College din Londra şi de la Institutul Karolinska din Stockholm.
Oamenii de ştiinţă cunosc deocamdată foarte puţine lucruri despre originile autismului şi consideră că sunt necesare studii suplimentare în acest domeniu. O serie de studii recente s-au concentrat în special pe originea prenatală, în timpul sarcinii, a acestei tulburări de dezvoltare.
Citește pe alephnews.ro: Zuckerberg și Musk sunt nemulțumiți de legislațiile UE privind social media. De ce speră Meta și X că Trump le va aduce mai mulți bani
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Biden critică decizia lui Zuckerberg de a renunța la fact-checking: „Mișcarea Meta este foarte rușinoasă”. Ce spune compania
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Alertă „freezing rain” în București. Pe ce dată plouă cu gheață, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe