- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BOSTON, (21.08.2015, 12:05)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Nanofibre de carbon, obţinute din dioxidul de carbon din aer - VIDEO
Cercetătorii din Statele Unite ale Americii au descoperit o metodă ce le permite să extragă dioxidul de carbon (CO2) din aer pentru a produce nanofibre de carbon, un material extrem de valoros pentru mai multe industrii, informează bbc.com.
Urmărește
676 afișări
STUDIU: Nanofibre de carbon, obţinute din dioxidul de carbon din aer (Imagine: Stuart Licht / phys.org)
Aparatul creat de savanţii americani funcţionează cu baterii solare şi are nevoie de un curent electric de doar câţiva volţi, care este trecut printr-o cuvă plină cu sare fierbinte şi topită. CO2-ul este absorbit de aparat, iar nanofibrele se acumulează gradual pe electrozi.
Noul dispozitiv produce 10 grame de nanofibre de carbon într-o oră.
Autorii invenţiei spun că dispozitivul lor ar putea avea un impac benefic pentru a limita emisiile de CO2, însă alţi oameni de ştiinţă şi-au exprimat scepticismul în această privinţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Cu toate acestea, noul procedeu oferă o metodă mai ieftină de a produce nanofibre de carbon în comparaţie cu metodele actuale.
"Până acum, nanofibrele de carbon erau prea scumpe pentru multe aplicaţii", a spus Stuart Licht, profesor la Universitatea George Washington din capitala americană, coordonatorul studiului. Profesorul american şi-a prezentat invenţia la conferinţa anuală de toamnă organizată de American Chemical Society în oraşul Boston.
Nanofibrele de carbon sunt deja utilizate în câteva domenii sofisticate, precum producţia de componente electronice şi baterii, iar dacă savanţii vor reuşi să scadă costurile de producţie, aceste nanofibre vor putea fi utilizate pe scară mai largă - ameliorând compuşii uşori, dar rezistenţi utilizaţi în producţuia de aeronave şi a componentelor auto, de exemplu.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe