- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- AMSTERDAM, (25.07.2018, 13:30)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un nou tratament anti-HIV, mai simplu, la fel de eficient ca terapiile clasice
Un nou tratament anti-HIV produs de compania farmaceutică GlaxoSmithKline (GSK) s-a dovedit a fi la fel de eficient ca terapia tradiţională, care implică un cocteil din trei medicamente, chiar şi în cazul unor persoane care prezintă în organism niveluri ridicate ale virusului care provoacă SIDA.
Urmărește
3250 afișări
Un nou tratament anti-HIV, mai simplu, la fel de eficient ca terapiile clasice
Este vorba de combinaţia experimentală de dolutegravir şi lamivudină, cunoscută şi ca "3TC", care, în urma testelor clinice, s-a dovedit la fel de eficientă ca tripla terapie standard anti-HIV produsă de compania rivală Gilead Sciences, potrivit Reuters.
Rezultatele testelor clinice - cunoscute ca studiile GEMINI, coordonate de cercetătorul argentinian Pedro Cahn - au fost dezvăluite la International AIDS Conference, o conferinţă pe tema SIDA care are loc în perioada 23 - 27 iulie, în Olanda, la Amsterdam.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 17:49
• Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
astăzi, 17:48
• Israelul vrea ca grupul rebel Houthi să fie desemnat organizaţie teroristă
-
astăzi, 17:20
-
astăzi, 17:06
• Metrorex propune majorarea tarifelor de călătorie începând cu 1 ianuarie 2025
-
astăzi, 16:10
• 11 oferte depuse pentru construirea unui drum de mare viteză pe litoral
-
astăzi, 15:44
• O nouă prelevare de organe la Spitalul Nicolae Oblu Iaşi. Inima şi plămânii, în Elveţia şi Grecia
-
astăzi, 15:13
• Ciolacu: Sărbătoarea Crăciunului ne reaminteşte valoarea comuniunii şi a dorinţei de a face bine
-
astăzi, 14:46
-
astăzi, 14:46
• Lumea înverzeşte: succese majore în lupta împotriva schimbărilor climatice
-
astăzi, 13:56
-
astăzi, 13:42
-
astăzi, 13:14
• O ursoaică şi un pui au ajuns într-o localitate din Alba. Populaţia a fost alertată
-
astăzi, 13:13
-
astăzi, 12:36
• O navă de marfă a ruşilor, trimisă în Siria să transporte arme, s-a scufundat în Marea Mediterană
-
astăzi, 12:35
• Care este ţara unde Crăciunul este despre romantism, nu despre timp petrecut cu familia?
La studii, care au durat 48 de săptămâni, au participat 1.400 de pacienţi. Cercetătorii au stabilit că nivelul de control al virusului în cazul pacienţilor cărora li s-a administrat dolutegravir şi lamivudină a fost de 91%, faţă de 93% în cazul bolnavilor care au primit tripla terapie standard. Din punct de vedere statistic, diferenţa nu este semnificativă, spun specialiştii.
Rata de eşec sau incapacitatea de a controla virusul imunodeficienţei umane a fost de până în 1% în toate grupurile de voluntari şi niciun pacient nu a dezvoltat rezistenţă la medicamente.
Şi mai mult decât atât, rezultatele au fost semnificative indiferent de nivelul virusului în organism.
"Este o nouă opţiune de tratament", a spus Cahn. "Principalul motiv pentru care facem acest lucru este pentru a scădea povara reprezentată de medicamente în cazul pacienţilor care primesc tratament pe viaţă", a mai spus cercetătorul.
Compania GSK este convinsă că va înregistra o creştere a vânzărilor, având în vedere că tratamentul pe care îl produce are mai puţine efecte adverse potenţiale. De asemenea, tratamentul ar fi mai ieftin, mai ales că lamivudina se află pe lista medicamentelor generice.
ViiV Healthcare, compania specializată în tratamentul infecţiei cu HIV deţinută de GSK, are ca scop să depăşească Gilead pe piaţa medicamentelor de gen, care generează anual 26 de miliarde de dolari, până la mijlocul anilor 2020. În prezent, Gilead are o cotă de piaţă de 52%, faţă de 22% cât are GSK.
Aproape jumătate dintre purtătorii de HIV din America de Nord şi Europa (considerate cele mai profitabile pieţe în domeniu) au în prezent peste 50 de ani şi sunt vulnerabili la efectele adverse ale medicamentelor care îi ţin în viaţă, tolerabilitatea unui tratament fiind considerată un element mai important decât în trecut.
Problema cheie rămâne eficacitatea pe termen lung a tratamentului, având în vedere că pacienţii îl vor primi mai multe decenii. Din acest motiv, unii specialişti au spus că ar vrea să vadă rezultatele unor studii care să se desfăşoare pe minimum doi-trei ani.
De asemenea, specialiştii investighează dacă dolutegravirul nu este cumva asociat cu defecte congenitale, deşi nu există dovezi în acest moment privind această conexiune.
ViiV, în care deţin acţiuni şi Pfizer şi Shionogi, vrea să solicite autorizarea tratamentului spre sfârşitul anului.
GSK mai produce un tratament anti-HIV format din două medicamente - dolutegravir şi rilpivirină -, aflat şi el în teste.
De când primul antiretroviral HIV a fost autorizat de Autoritatea americană a medicamentelor (Food and Drug Administration/ FDA), în urmă cu 27 de ani, aceste tratamente au cunoscut o eficienţă tot mai mare, iar efectele secundare ale lor au scăzut considerabil.
În plus, accesul populaţiei la antiretrovirale a determinat o scădere drastică a numărului de infecţii şi de decese cauzate de SIDA.
În iulie 2012, FDA a aprobat lansarea pe piaţă a Truvada, produs de Gilead Sciences, primul medicament cu rol de prevenţie contra SIDA destinat persoanelor din categoriile de risc.
Potrivit ONUSIDA, în 2017, pe plan mondial existau 36,9 milioane de persoane infectate cu HIV. Anul trecut, 1,8 milioane de persoane au fost infectate.
Citeşte şi: O femeie susţine că şi-a pierdut unghiile de la picioare după o şedinţă de pedichiură cu peşti
Citeşte şi: Soluţii pentru prevenirea infestării cu paraziţi externi. Cum salvezi animalul de companie de căpuşe
Citeşte şi: Veşti bune pentru fanii criptomonedelor: Vor putea plăti cu bitcoin la Uber, Google Play, Nike şi alte companii
Citeşte şi: ADMITERE la Universitatea de Medicină: Candidat, în ziua examenului: Dacă voi avea ocazia să plec din ţară, ca medic, o voi face
Citește pe alephnews.ro: O explozie la o fabrică de muniții din Turcia a dus la moartea a cel puțin 12 persoane și la rănirea altor patru. Autoritățile investighează incidentul
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: O femeie susţine că şi-a pierdut unghiile de la picioare după o şedinţă de pedichiură cu peşti
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Joe Biden comută pedepsele a 37 de condamnați la moarte. Acestea au fost transformate în închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe