- Home
- Stirile zilei
- BUCUREŞTI, (12.09.2016, 15:11)
- Ioana Nicolescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REPORTAJ: Forfota din prima zi de şcoală - de la pokemoni, înapoi la carte
12 septembrie, o zi neobişnuit de călduroasă pentru începutul de toamnă. Sute de copii cu ghiozdanele pline de caiete şi rechizite, cu buchete de flori în mână pentru diriginţi, au traversat grăbiţi Bucureştiul, cu părinţii de mână. După moleşeala de vară, tot oraşul parcă a prins viaţă.
Urmărește
1013 afișări
REPORTAJ: Forfota din prima zi de şcoală - de la pokemoni, înapoi la carte
La Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Bucureşti a fost şi mai mare forfota. Deschiderea de an a făcut-o preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru. Copiii au stat adunaţi în faţa scenei improvizate şi au încercat să asculte discursul oficialilor, dar nu pentru mult timp.
„Ce aţi mai jucat vara asta? Pokemon Go aţi încercat?”, i-a întrebat entuziasmat un băiat pe colegii lui.
„Da, a fost ok la început, dar m-am plictisit de el”, i-a răspuns un copil.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Un cablu electric submarin care leagă Estonia şi Finlanda s-a defectat. Nu este exclus un sabotaj
-
Vineri va avea loc prima audiere în cazul preşedintelui sud-coreean Yoon Suk Yeol, pus sub acuzare de parlament
-
Constanţa: Elicea eolienei s-a prăbuşit în curtea căminului de bătrâni
„Mda, şi eu m-am plictisit”, „Băi, e soare, hai mai la margine”, s-a plâns un alt coleg.
Încet-încet, soarele a urcat tot mai sus şi masa de oameni s-a mobilizat spre zonele umbrite ale curţii şcolii. Zăpuşeala era mare.
"Educaţia este calea spre succes şi trebuie să fie calea spre succes în România, nu corupţia, nepotismul, şmecheria sau câştigul facil, ci educaţia, munca determinarea şi onestitatea", se auzea pe fundal glasul molcom al preşedintelui Iohannis.
Copiii s-au ridicat pe vârfuri să vadă mai bine.
„Nu pare atât de înalt de aici”, a comentat o fetiţă.
După discursul preşedintelui, a ieşit la microfon ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, care a ţinut un discurs lung despre educaţie, principii şcolare, bacalaureat, formare educaţională, etc.
„Ne dorim de la şcoală să îi facă pe copii să gândească mai bine, mai clar şi mai precis, pentru a putea analiza situaţii şi a decide ce este cel mai bine mai potrivit în diverse situaţii concrete care apar în viaţă lor de zi cu zi. Ne dorim, desigur, de asemenea, că şcoală să formeze atitudini, să cultive emoţii nobile, care să motiveze comportamente bune şi corecte în diverse momente ale vieţii noastre. Doamnelor şi domnilor, vorbeam de un anume fel de şcoală, care hrăneşte visele copiilor şi le face posibile”, a rostit Dumitru, de altfel filosof prin formarea sa academică.
Deja zumzetul din curtea şcolii făcea tot mai dificilă înţelegerea discursurilor, cu tot cu microfoane. Copiii stăteau mai mult cu nasul în telefoane, discutau între ei şi se fereau de soare.
După aproape o oră de discursuri oficiale, s-au deschis uşile de la intrările din şcoală. Pe una din uşi a intrat Iohannis, urmat de un convoi nesfârşit de copii, iar pe cealaltă uşă a intrat ministrul Educaţiei, care a vizitat clasele de la etaj, în timp ce Iohannis a intrat în câteva clase de la parter. Toate holurile erau pline de copii şi de SPP-işti. Copiii se uitau lung şi ciudat la ei.
„Aştia sunt bărbaţii în negru?”, a întrebat un copil mic pe un coleg, probabil gândindu-se la filmele „Men in Black”. „Da, sunt gardienii preşedintelui”, spune mândru colegul.
Vizita oficialilor s-a încheiat cu declaraţiile în faţa camerelor de la intrarea principală din liceu. Klaus Iohannis a spus că întotdeauna i-a plăcut la catedră şi că îi este dor de meseria de profesor.
„Recunosc că întotdeauna şi nu numai în prima zi de şcoală, mă gândesc cu drag la anii în care am fost dascăl la clasă”, a mai spus Iohannis.
Citeşte şi: EXCLUSIV Ministrul Educaţiei Mircea Dumitru vorbeşte despre şcoală, în direct la Mediafax Live de la 17:00
Citeşte şi: #IncepeScoala: Momente emoţionante şi solemne, la deschiderea noului an şcolar de la Colegiul Militar din Alba Iulia - VIDEO
Citeşte şi: Început de an şcolar: 4.200 de instituţii de învăţământ din ţară nu au încă aviz de la ISU şi autorităţile sanitare
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump ar dori expansiunea SUA: Canada, Groenlanda și Canalul Panama se află în vizorul președintelui american
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Autoritățile raportează 29 de supraviețuitori și 38 de morți în urma prăbușirii unui avion în Kazahstan
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe