Apple, acuzată că ar încălca drepturilor angajaţilor americani

Compania Apple este din nou acuzată de Comisia de practici anti-sindicale, inclusiv de interzicerea discuţiilor despre salarii şi semnarea unor acorduri ilegale de confidenţialitate, scrie publicaţia Engadget.

Urmărește
40 afișări
Imaginea articolului Apple, acuzată că ar încălca drepturilor angajaţilor americani

Apple, acuzată că ar încălca drepturilor angajaţilor americani

Apple este din nou în atenţia Consiliului Naţional pentru Relaţii de Muncă din SUA (NLRB), fiind acuzată de împiedicarea activităţilor sindicale şi încălcarea drepturilor angajaţilor, inclusiv prin interzicerea discuţiilor despre salarii şi semnarea unor acorduri ilegale de confidenţialitate şi non-competiţie.

Aceste acuzaţii nu sunt, de altfel, noi, ele datând din 2022, când foşti angajaţi, precum Cher Scarlett şi Ashley Gjøvik, au susţinut că Apple a interzis discuţiile despre salarii şi că CEO-ul Tim Cook a vrut să pedepsească persoanele care divulgă informaţii confidenţiale. Gjøvik a adăugat că Apple i-a împiedicat pe angajaţi să vorbească cu presa.

Apple a răspuns acuzaţiilor printr-un comunicat transmis agenţiei Reuters, spunând că respectă întotdeauna drepturile angajaţilor de a discuta despre salarii, programul de lucru şi condiţiile de muncă. În cazul în care Apple nu ajunge la un acord, procesul va fi judecat de un judecător administrativ în ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici