Gorghiu, despre decizia CSM privind judecătoarea cazului 2 Mai: Mi-aş fi dorit să spulbere orice fel de semn de întrebare

Eu mi-aş fi dorit ca decizia CSM să spulbere orice fel de semn de întrebare, de nelămurire a publicului, spune ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, după ce CSM a stabilit că nu o suspendă din funcţie pe judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu.

15251 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, despre decizia CSM privind judecătoarea cazului 2 Mai: Mi-aş fi dorit să spulbere orice fel de semn de întrebare

Gorghiu, despre decizia CSM privind judecătoarea cazului 2 Mai: Mi-aş fi dorit să spulbere orice fel de semn de întrebare

„În primul rând, trebuie să precizez că decizia de ieri (miercuri - n.r.) a aparţinut secţiei pentru judecători în materie disciplinară a CSM. Ministrul nu e parte a acestei secţii. Nu am niciun fel de atribuţie în toată această procedură. Secţia a analizat dosarul şi a decis ca judecătoarea din dosarul Pascu să nu fie suspendată până la finalizarea procedurii disciplinare, chiar dacă Inspecţia Judiciară a transmis acel raport prin care propunerea suspendarea doamnei judecător până la finalizarea acţiunii disciplinare”, spune Alina Gorghiu.

Ea precizează că dosarul penal e în continuare în procedură şi, de asemenea, că acţiunea disciplinară se derulează.

„Acum, în calitate de ministru, am o obligaţie de rezervă, pe care nu pot să o încalc, nu pot să mă pronunţ cu privire la dosar, nu am voie să mă pronunţ cu privire la probele din dosasr. Însă, am spus nu o dată, ci de fiecare dată când a venit vorba de acest caz şi de alte cazuri cu aceeaşi încărcături, că nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare cu privire la procedură. Eu mi-aş fi dorit ca decizia CSM să spulbere orice fel de semn de întrebare, de nelămurire a publicului. Sigur, Justiţia nu se face la televizor, nu se face în stradă, ci în instanţe. În acelaşi timp, avem obligaţia să ascultăm care sunt nemulţumirile cetăţenilor şi să încercăm să dăm răspunsuri. Rămâne să evalueze fiecare dacă decizia de ieri a fost înţeleaptă sau nu. Din punctul meu de vedere, fiecare acţiune, decizie a CMS, a ministerului trebuie să ajute la creşterea încrederii în Justiţie, şi nu la o şi mai mare nemulţumire as cetăţenilor. Vom vedea care va fi evoluţia în acest dosar, dar, repet, îmi doresc tare mult să contribuim la creşterea increderii în justiţie, nu la a pune încă o sămânţă în grădina neîncrederii”, încheie Gorghiu.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, miercuri, propunerea formulată de Inspecţia Judiciară privind suspendarea din funcţie a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, care instrumentează dosarul lui Vlad Pascu, şoferul implicat în accidentul mortal din 2 Mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici