Prima pagină » Social » Contestaţia Rodicăi Stănoiu privind decizia CNSAS legată de colaborarea sa cu Securitatea, respinsă

Contestaţia Rodicăi Stănoiu privind decizia CNSAS legată de colaborarea sa cu Securitatea, respinsă

Contestaţia fostului ministru al Justiţiei Rodica Stănoiu, care cerea anularea deciziei CNSAS privind colaborarea sa cu Securitatea, a fost respinsă, marţi, de Curtea de Apel Oradea, care a obligat-o pe Stănoiu la plata unor cheltuieli de judecată de 22.000 de lei, însă decizia nu este definitivă.
Contestaţia Rodicăi Stănoiu privind decizia CNSAS legată de colaborarea sa cu Securitatea, respinsă

Curtea de Apel Oradea s-a pronunţat, marţi, în procesul intentat de fostul ministru al Justiţiei Rodica Stănoiu, pentru anularea deciziei de colaborator al Securităţii dată de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

Astfel, instanţa orădeană a dispus respingerea contestaţiei şi obligarea Rodicăi Stănoiu la plata unor cheltuieli de judecată în valoare de 22.000 de lei, reprezentând costul expertizelor grafologice făcute la solicitarea fostului ministru al Justiţiei.

Dezbaterile în caz s-au desfăşurat luni şi s-au întins până în cursul după-amiezii, după ce, iniţial, soţul fostului ministru, Şerban Stănoiu, şi avocatul Doina Donuţiu au încercat să obţină o nouă amânare, recuzând judecătorul pe motiv că acesta a respins obiecţiunile ridicate la expertiza grafologică realizată în dosar.

Cererea de recuzare a fost respinsă, însă, de Curtea de Apel Oradea, iar procesul s-a reluat luni după-amiază, când instanţa a şi intrat în deliberări, soluţia fiind comunicată marţi, în prezenţa reprezentantului CNSAS, consilierul juridic Mihai Ionescu.

Soluţia Curţii de Apel Oradea nu este definitivă. Ea poate fi atacată, prin recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dosarul Rodicăi Stănoiu cu CNSAS s-a judecat la Curtea de Apel Oradea după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în martie 2010, strămutarea cauzei de la Curtea de Apel Bucureşti la instanţa din Oradea, după ce Stănoiu solicitase mutarea dosarului invocând presiunea mediatică.

Instanţa supremă a decis menţinerea tuturor actelor făcute până atunci în acest dosar.