Problemele de mediu nu dispar odată cu vânzarea maşinii vechi. Cu ce factori poluanţi se confruntă planeta

  • Problemele de mediu şi climatice nu dispar odată cu achiziţia unei maşini electrice
  • Pentru realizarea de vehicule nonpoluante se depun eforturi globale substanţiale, fapt ce exercită o presiune suplimentară asupra naturii
  • În ţările mai puţin dezvoltate nu există un control al emisiilor şi în timp maşinile uzate devin adevărate bombe ecologice
Urmărește
1202 afișări
Imaginea articolului Problemele de mediu nu dispar odată cu vânzarea maşinii vechi. Cu ce factori poluanţi se confruntă planeta

Sursa foto: Mediafaxfoto

Dacă te-ai gândit să îţi achiziţionezi o maşină electrică, află că problemele tale legate de protejarea naturii nu se sfârşesc aici. Chiar dacă ţările dezvoltate au luat decizia la unison să conserve mediul înconjurător şi să reducă poluarea prin alternative eco de transport, exportul maşinilor vechi rezervă surprize neplăcute la nivel global.

„Exportul global al maşinilor substandard este o problemă uriaşă. Un număr tot mai mare de maşini la mâna a doua, de o calitate îndoielnică, sunt expediate din Statele Unite, Uniunea Europeană şi Japonia către ţări din Africa, America Latină şi Asia. Comerţul este în mare parte nereglementat şi asta este o problemă, pentru că multe maşini nu îndeplinesc standardele de siguranţă şi de mediu din ţările gazdă”, a declarat Rob de Jong, şeful unităţii de mobilitate durabilă pentru Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu.

Raportul anual privind comerţul global cu vehicule folosite a constatat că ţările care au introdus reglementări pentru a restricţiona vârsta şi emisiile maşinilor, numărul importurilor nu a scăzut, dar calitatea s-a îmbunătăţit. Totodată, un alt factor pozitiv al acestei mişcări este faptul că s-au înregistrat mai puţine accidente şi flotele naţionale au devenit mai sigure.

Într-o analiză a 146 de ţări, s-a constatat că aproximativ două treimi au politici „slabe” sau „foarte slabe” pentru reglementarea importului de vehicule folosite.

Tranziţia naţiunilor dezvoltate la vehicule cu emisii scăzute şi zero a exacerbat problema. În procesul de construcţie a unui vehicul eco, sunt exploatate numeroase resurse. Astfel, se exercită o presiune suplimentară asupra mediului. Noile maşini, deşi beneficiază de cele mai moderne tehnologii, în timp se vor degrada şi vor contribui la procesul de coataminare a planetei.

Mulţi experţi afirmă că ţările exportatoare pot ajuta prin reciclarea şi interzicerea exportului de vehicule mai vechi de cinci până la opt ani, relatează The New York Times.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici