A fost testată reacţia anticorpilor după expunerea unei persoane la coronavirus. Este primul proces de acest gen

  • Zece persoane au primit anticorpi ca formă de protecţie de urgenţă după ce au fost expuşi la coronavirus.
  • Tratamentul experimental este oferit persoanelor care au fost în contact strâns cu un caz confirmat de Covid-19 în ultimele opt zile.
  • Studiul analizează dacă o injecţie cu doi anticorpi diferiţi ar putea împiedica pe cineva care a fost expus la Covid să dezvolte boala - sau să facă forme grave.
Urmărește
20662 afișări
Imaginea articolului A fost testată reacţia anticorpilor după expunerea unei persoane la coronavirus. Este primul proces de acest gen
Zece persoane au primit anticorpi ca formă de protecţie de urgenţă după ce au fost expuşi la coronavirus, în primul proces de acest gen, relatează BBC.
 
Tratamentul experimental este oferit persoanelor care au fost în contact strâns cu un caz confirmat de Covid-19 în ultimele opt zile.
 
Dacă se dovedeşte eficient, aceast tratament ar putea proteja persoanele vulnerabile care nu au fost încă sau nu pot fi vaccinate.
 
Procesul, desfăşurat la NHS Trust de la University College London Hospitals (UCLH), analizează dacă o injecţie cu doi anticorpi diferiţi ar putea împiedica pe cineva care a fost expus la Covid să dezvolte boala - sau să facă forme grave.
 
În cazul vaccinurilor, durează săptămâni pentru a oferi protecţie completă, ceea ce înseamnă că este prea târziu să li se administreze din moment ce o persoană are deja virusul în corp.
 
Dar acest tratament anticorp monoclonal, dezvoltat de compania de medicamente AstraZeneca, ar trebui să acţioneze pentru a neutraliza imediat virusul. Şi oferă protecţie continuă timp până la un an de zile.
 
Ar putea însemna că lucrătorii din domeniul sănătăţii, pacienţii din spitale ar putea primi tratamentul dacă au fost expuşi unui caz Covid confirmat.
 
Acesta ar putea fi oferit persoanelor cu vulnerabilităţi de sănătate de către medicii de familie.
 
Echipa, condusă de dr. Catherine Houlihan, virusolog UCLH, vrea să recruteze 1.000 de voluntari pentru acest studiu.
 
„Ştim că această combinaţie de anticorpi poate neutraliza virusul, aşa că sperăm să descoperim că administrarea acestui tratament prin injecţie poate duce la protecţie imediată împotriva dezvoltării Covid-19 la persoanele care au fost expuse - când ar fi prea târziu pentru a oferi un vaccin,” a precizat dr. Catherine Houlihan.
 
Ea a explicat că această tehnică a fost deja utilizată după expunere pentru alte virusuri precum rabia şi varicela la gravide.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici