Alte două ţări din Europa au decis să nu vaccineze populaţia cu vârstă de peste 65 de ani cu vaccinul produs de AstraZeneca

  • Autorităţile sanitare norvegiene şi daneze au anunţat joi că vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca va fi rezervat persoanelor cu vârsta sub 65 de ani.
  • Directorul Institutului Norvegian de Sănătate Publică, Camilla Stoltenberg, a explicat această alegere „nu pentru că vaccinul nu funcţionează pentru persoanele în vârstă, ci pentru că documentaţia este destul de limitată”.
  • Germania, Franţa şi Suedia au stabilit, de asemenea, că doar persoanele cu vârsta de până la 65 de ani vor fi imunizate cu vaccinul produs de AstraZeneca.
Urmărește
2282 afișări
Imaginea articolului Alte două ţări din Europa au decis să nu vaccineze populaţia cu vârstă de peste 65 de ani cu vaccinul produs de AstraZeneca
Autorităţile sanitare norvegiene şi daneze au anunţat joi că vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca va fi rezervat persoanelor cu vârsta sub 65 de ani, din lipsa unor date suficiente despre efectele sale pentru persoanele trecute de 65 de ani, notează Le Figaro.
 
Cele două ţări nordice adoptă astfel linia aleasă de mai multe state ale Uniunii Europene, deşi Norvegia nu este membră a blocului comunitar.
 
Directorul Institutului Norvegian de Sănătate Publică, Camilla Stoltenberg, a explicat această alegere „nu pentru că vaccinul nu funcţionează pentru persoanele în vârstă, ci pentru că documentaţia este destul de limitată”.
 
Autorităţile sanitare din Germania, Franţa şi Suedia au stabilit, de asemenea, că doar persoanele cu vârsta de până la 65 de ani vor fi imunizate cu vaccinul produs de AstraZeneca.
 
În Norvegia, precum şi în Danemarca, se va face o triere în rândul celor cu vârsta sub 65 de ani care suferă de afecţiuni subiacente şi cu un risc ridicat de a dezvolta o formă severă de Covid şi vor primi vaccinuri ARN mesager dezvoltate Pfizer/BioNTech şi Moderna.
 
Pentru cei cărora li se va administra vaccinul AstraZeneca, va exista un interval de nouă până la doisprezece săptămâni între prima şi a doua injecţie în Norvegia şi patru până la douăsprezece săptămâni în Danemarca. „Vedem că un interval mai lung între doze duce la o mai bună protecţie”, a spus Sara Watle, medic FHI.
 
Norvegia are una dintre cele mai scăzute rate de incidenţă din Europa, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).
 
Până în prezent, cel puţin 135.000 de persoane au primit o primă doză şi mai mult de 30.000 o a doua doză de vaccinuri Pfizer / BioNTech sau Moderna în Norvegia, ţară cu 5,4 milioane de oameni.
 
În Danemarca, ţara UE cu cea mai avansată campanie de vaccinare după Malta, 1,68% din 5,8 milioane de locuitori sunt complet vaccinaţi şi 3,28% au primit o primă doză. Autorităţile se aşteaptă ca întraga populaţie adultă să fie imunizată până pe 4 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici