Ar putea oamenii care au reacţii adverse la un vaccin după prima doză să facă rapelul cu alt tip de vaccin? Hong Kong va testa combinarea vaccinurilor

  • Ar putea oamenii care au reacţii adverse la un vaccin după prima doză să facă rapelul cu alt tip de vaccin?
  • La acestă întrebare încearcă să răspundă experţii din Hong-Kong care vor organiza un studiu în care vor fi administrate doze diferite.
Urmărește
1150 afișări
Imaginea articolului Ar putea oamenii care au reacţii adverse la un vaccin după prima doză să facă rapelul cu alt tip de vaccin? Hong Kong va testa combinarea vaccinurilor

Ar putea oamenii care au reacţii adverse la un vaccin după prima doză să facă rapelul cu alt timp de vaccin? Hong Kong va testa combinarea vaccinurilor

Experţii privind reacţiile la vaccin din Hong Kong spun că nu este recomandat ca un beneficiar al vaccinului să schimbe marca după prima doză. Cu toate acestea, poate exista o excepţie pentru cei care suferă de reacţii adverse severe, cum ar fi paralizia facială.

Un nou mecanism ar putea fi stabilit pentru a permite celor care suferă de efecte secundare severe după prima lor doză de vaccin Covid-19 să-şi schimbe doza pentru rapel, a declarat duminică unul dintre experţii campaniei de vaccinare din Hong Kong.

Comitetul de experţi va analiza stabilirea unui mecanism care să le permită celor care au suferit reacţii adverse severe după prima doză să facă un tip diferit de rapel câteva luni mai târziu în urma unei evaluări clinice, a declarat , a declarat profesorul Ivan Hung Fan-ngai, co-coordonator al unui grup oficial privind reacţiile la vaccin, cunoscut sub numele de Comitetul de experţi pentru evaluarea evenimentelor clinice după imunizarea Covid-19, relatează South China Morning Post.

"Datele au sugerat că efectele secundare aduse de rapel sunt mai puternice decât prima doză", a precizat Hung.

Universitatea din Hong Kong va începe în curând un studiu care să analizeze rezultatul administrării unei combinaţii de vaccinuri, iar datele iniţiale par a fi încurajatoare.

HKU va recruta cel puţin 50 de persoane pentru a se alătura studiului. Aceştia vor primi o doză de Pfizer-BioNTech şi una cu Sinovac 28 de zile mai târziu.

Până în prezent, şapte persoane majoritatea bolnavi cronici au murit în zilele de după primirea jabului Sinovac.

Două persoane au suferit, de asemenea, o paralizie temporară a feţei după ce au primit o doză de Sinovac, dar experţii care monitorizează schema de inoculare Covid-19 nu au putut stabili pe moment nicio legătură între vaccin şi efectul advers.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici