- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (07.11.2021, 21:24)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bilanţ coronavirus: 250 de milioane de cazuri la nivel mondial
- Bilanţul global de coronavirus ajunge duminică la pragul de 250 de milioane de cazuri.
- Unele ţări din Europa de Est încă se confruntă cu focare-record.
Urmărește
345 afișări
Bilanţ coronavirus: 250 de milioane de cazuri la nivel mondial
Cazurile mondiale cauzate de COVID-19 ajung duminică la pragul de 250 de milioane de cazuri, pe măsură ce valul provocat de varianta Delta se atenuează şi se reiau comerţul şi turismul, deşi unele ţări din Europa de Est se confruntă cu focare record.
În ultimele trei luni, numărul mediu zilnic de cazuri a scăzut cu 36%, potrivit unei analize Reuters.
Chiar dacă răspândirea a încetinit, virusul continuă să infecteze 50 de milioane de persoane la fiecare 90 de zile din cauza variantei Delta, foarte contagioasă, se arată în analiză.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
A fost nevoie de aproape un an pentru a înregistra primele 50 de milioane de cazuri de COVID.
Experţii din domeniul sănătăţii sunt optimişti, deoarece multe naţiuni au depăşit pandemia datorită vaccinurilor şi expunerii naturale, deşi avertizează că vremea mai rece şi viitoarele sărbători ar putea creşte numărul de cazuri.
„Credem că între acest moment şi sfârşitul anului 2022, acesta este punctul în care obţinem controlul asupra acestui virus... în care putem reduce în mod semnificativ bolile grave şi decesele", a declarat pentru Reuters Maria Van Kerkhove, epidemiolog la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Pe lângă vaccinuri, medicii dispun acum de tratamente mai bune. Marea Britanie a devenit joi prima ţară din lume care a aprobat pastila antivirală COVID-19, dezvoltată în comun de Merck (MRK.N) şi Ridgeback Biotherapeutics, numită molnupiravir, care ar putea schimba jocurile. Studiile au arătat că aceasta ar putea înjumătăţi şansele de deces sau de spitalizare pentru cei care prezintă cel mai mare risc de a dezvolta COVID-19 sever, atunci când este administrată la începutul bolii.
Infecţiile sunt în continuare în creştere în 55 din 240 de ţări, Rusia, Ucraina şi Grecia fiind la niveluri record sau aproape de niveluri record de cazuri raportate de la începutul pandemiei, potrivit unei analize Reuters.
Europa de Est are printre cele mai scăzute rate de vaccinare din regiune. Mai mult de jumătate din toate noile infecţii raportate la nivel mondial provin din ţări din Europa, cu un milion de noi infecţii la aproximativ fiecare patru zile, potrivit analizei.
Mai mult de jumătate din populaţia lumii nu a primit încă o singură doză de vaccin COVID-19, potrivit Our World in Data. Mai puţin de 5% dintre persoanele din ţările cu venituri mici au primit cel puţin o doză.
Luna trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut apel la liderii celor mai mari 20 de economii ale lumii să finanţeze un plan de 23,4 miliarde de dolari pentru a aduce vaccinuri, teste şi medicamente COVID-19 în ţările mai sărace în următoarele 12 luni.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe