- Home
- Coronavirus
- (02.01.2021, 07:23)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BioNTech critică eşecul UE de a comanda suficiente doze de vaccin împotriva COVID-19: „Cu siguranţă lucrurile nu au mers la fel de repede şi uşor ca în alte ţări”
- BioNtech critică eşecul UE de a comanda mai multe doze din vaccinul său împotriva coronavirusului, spunând că acum concurează cu partenerul american, Pfizer, pentru a spori producţia pe fondul temerilor unui „decalaj” european lăsat de lipsa altor vaccinuri aprobate.
- Vaccinul Pfizer / BioNTech a fost primul care a fost aprobat de UE la sfârşitul lunii trecute, după ce a fost aprobat de Marea Britanie, Canada şi SUA.
- De atunci, Marea Britanie, Canada şi SUA şi alte ţări au aprobat vaccinul Moderna sau pe cel produs de Oxford / AstraZeneca, lăsând UE în urmă, reltează The Guardian.
Urmărește
6469 afișări
BioNTech critică eşecul UE de a comanda suficiente doze de vaccin împotriva COVID-19: „Cu siguranţă lucrurile nu au mers la fel de repede şi uşor ca în alte ţări”
Odată cu creşterea criticilor cu privire la ritmul lent al programului de vaccinare al UE, Uğur Şahin, şeful companiei germane de biotehnologie, a declarat pentru Der Spiegel că procesul prin care au fost comandate vaccinuri în Europa „cu siguranţă nu a mers la fel de repede şi uşor ca în alte ţări”.
Şahin, care a fondat BioNtech împreună cu soţia sa, Özlem Türeci, a declarat că situaţia nu este „roz”, deoarece UE a presupus în mod greşit că mai multe vaccinuri diferite vor fi gata deodată, aşa că a făcut comenzi de la producători diferiţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Presupunerea a fost că multe alte companii vor veni cu vaccinurile lor", a spus Şahin.
Türeci a declarat publicaţiei Der Spiegel că UE a presupus că va fi „un coş cu diferiţi furnizori” din care să aleagă. „O astfel de abordare are sens. Dar, la un moment dat, a devenit clar că mulţi nu vor putea livra atât de repede".
SUA au comandat 600 milioane doze de vaccin BioNTech / Pfizer în iulie, în timp ce UE a aşteptat până în noiembrie pentru a comanda jumătate din număr. Şahin a spus că firmele lucrează acum la un plan pentru a creşte producţia cu scopul de a „umple gaura cauzată de lipsa altor vaccinuri aprobate”.
El a spus că BioNTech îşi propune să pună în funcţiune o nouă fabrică de producţie în Marburg, Germania, în februarie, „mult mai devreme decât era planificat”. Ar trebui să poată produce 250 milioane de doze în prima jumătate a anului 2021.
Tureci a declarat că firma a semnat, de asemenea, acorduri cu alte cinci companii farmaceutice din Europa pentru a creşte producţia şi negociază cu altele. "Până la sfârşitul lunii ianuarie ar trebui să avem claritate cu privire la cât de mult putem produce", a spus Şahin.
Vaccinul Moderna ar putea fi aprobat pe 6 ianuarie de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), care se află sub presiune pentru a aproba rapid şi vaccinul Oxford, care a fost aprobat săptămâna aceasta de Marea Britanie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Germania are nevoie de noi doze, după ce peste 130 de mii de oameni au fost vaccinaţi anti COVID-19
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe